2024 Kovo 14-27 d.
Meniu Meniu

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies) Sutikdami naudoti slapukus, leisite mums užtikrinti patogesnį naršymą mūsų svetainėje ir pateikti jums aktualiausią informaciją. Sužinoti daugiau.

Sutinku
TRUMPAS KONKURSAS

TRUMPAS KONKURSAS

Kiekvienas filmas žavi savita prieiga ir skatina gvildenti skirtingas temas: apie fantastišką gamtą, kurią vis dar turime išmokti tausoti, apie kintančią tikrovę ir vyriškumo sampratą šiuolaikiniame pasaulyje bei apie tuos, kurie anapus. Konkurso filmus vertina tarptautinė žiuri, o jos išrinktas filmas bus apdovanotas 3000 eurų prizu.
Trumpas konkursas

Nugalėtojas

Nusivylimas
Išleidimo data
2024
Šalis
Lietuva, Jungtinės Valstijos
Šalis
Lietuva, Jungtinės Valstijos
Trukmė
30 min
Anonsas
Pamėgti
Resentment

Nusivylimas

Trumpas konkursas: lietuviškos premjeros

Geriausias lietuviškas trumpametražis filmas

Ta, kuri žino
Išleidimo data
2024
Šalis
Prancūzija, Lietuva
Šalis
Prancūzija, Lietuva
Trukmė
12 min
Anonsas
Pamėgti
The One Who Knows

Ta, kuri žino

Specialus paminėjimas

Jūros druska
Išleidimo data
2023
Šalis
Kataras, Čekija, Libanas
Šalis
Kataras, Čekija, Libanas
Trukmė
19 min
Anonsas
Pamėgti
Sea Salt

Jūros druska

Nominantai

Žiuri nariai

  • Eitvydas Doškus
    Lietuva

    Eitvydas Doškus

    Scenarijaus autorius, režisierius ir operatorius.
    Biografija
    Biografija
    Eitvydas Doškus
    Eitvydas Doškus
    Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje baigė operatorių bakalauro studijas. 2008 m. stažavosi Paryžiuje, kino studijoje „RE VOIR“. Eitvydas yra Lietuvos kinematografininkų sąjungos, o nuo 2013 metų – ir Lietuvos kino operatorių asociacijos narys. Jo, kaip operatoriaus, filmografiją sudaro daugiau nei 30 filmų. „Čia buvo Vilnius“ (2022 m.) yra Eitvydo režisūrinis debiutas.
  • Sander Joon
    Estija

    Sander Joon

    Režisierius, žinomas dėl apdovanojimus pelniusių animacinių filmų, tokių kaip „Velodrool“, „Moulinet“.
    Biografija
    Biografija
    Sander Joon
    Sander Joon
    Sander Joon yra estų režisierius, žinomas dėl apdovanojimus pelniusių animacinių filmų, tokių kaip „Velodrool“, „Moulinet“, „Sounds Good“ ir „Oskarui“ nominuotam „Sierra“ (2022). Jis taip pat dėstė animaciją Estijos menų akademijoje. 2023 m. Estijos prezidentas Sander skyrė Jaunojo kultūros veikėjo apdovanojimą už jo indėlį į Estijos kultūrą. Šiuo metu režisierius dirba prie savo pirmojo animacinio ilgo metro filmo „Seagulls of Eden“, kuris yra kuriamas kaip „CEE Animation Workshop“ dalis ir buvo pristatytas Rygos tarptautiniame kino festivalyje.
  • Thibaut Bracq
    Prancūzija

    Thibaut Bracq

    Thibaut Bracq po literatūros, filosofijos ir kino studijų baigė kultūros vadybos magistro studijas Dauphine School University, Paryžiuje. Jis turi didelę vadovavimo patirtį, palaiko kylančius režisierius ir prodiuserius, bei prisideda prie jų projektų.
    Biografija
    Biografija
    Thibaut Bracq
    Thibaut Bracq
    Thibaut Bracq po literatūros, filosofijos ir kino studijų baigė kultūros vadybos magistro studijas Dauphine School University, Paryžiuje. Jis turi didelę vadovavimo patirtį, palaiko kylančius režisierius ir prodiuserius, bei prisideda prie jų projektų. Pirmiausia Thibaut koordinavo, o vėliau – ir vadovavo „Paris Project“, bendradarbiavimo ir plėtros platformai „Paris Cinema IFF“. Vėliau 13 metų dirbo programos sudarytoju „Angers Premiers Plans“ kino festivalyje ir 7 metus buvo „Angers Workshops“ koordinatorius. Thibaut 2018–2019 m. buvo „Alliance for Development“ projektų vadovas ir „Open Doors Extended“ koordinatorius Locarno tarptautiniame kino festivalyje, kur prižiūrėjo metinę tarptautinių profesionalų mentorystės programą. 2019–2023 jis vadovavo „Atlas Workshops“ – Marakešo kino festivalio industrijos renginiui ir platformai, kur išplėtė programą tarptautiniu mastu ir ugdė naują arabų bei Afrikos kino kūrėjų kartą. Be to, Thibaut dirbo programos konsultantu „La Fabrique Cinéma“ Kanuose, o 2023 m. prisijungė prie komandos kaip programos koordinatorius. Nuo 2013 m. jis yra programos sudarytojas „Ulaanbaatar“ tarptautiniame kino festivalyje Mongolijoje, o nuo 2020 m. – „Poitiers“ tarptautinio kino festivalio filmų atrankos komiteto narys.

Rekomenduojame

  • DIDIEJI PARTNERIAI
  • FESTIVALĮ IŠ DALIES FINANSUOJA