2024 Kovo 14-27 d.
Meniu Meniu

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies) Sutikdami naudoti slapukus, leisite mums užtikrinti patogesnį naršymą mūsų svetainėje ir pateikti jums aktualiausią informaciją. Sužinoti daugiau.

Sutinku
KONKURSAS

KONKURSAS

Atrinktos pradedančios režisierės ir režisieriai stebina užmojais, ankstyvu meistriškumu ir autoriniu savitumu. Juos skiria pasirinktų svarbių temų įvairovė, bet vienija šviesus, skvarbus žvilgsnis bei ypatingas gebėjimas žiūrovą įtraukti į pasakojimą. Ambicijos čia siekia nuo kriminalinių dramų painiose Kasablankos gatvelėse iki siurrealistiškų Kongo alsavimų. Vieni kūrėjai semiasi įkvėpimo Ukrainos dabartyje, kiti – Kyjivo gyvenamuosiuose rajonuose dešimtame dešimtmetyje, dar kiti herojus veda per praeities traumų išgyvenimus ir seksualinius pabudimus. Brandos sunkumai apmąstomi dar sėdint mokyklos suole ar jau žengiant pirmus žingsnius į suaugusiųjų pasaulį. Šie kūrėjai nebijo naudoti ryškią vizualinę kalbą, drąsiai apmąstyti sudėtingas socialines temas, yra itin jautrūs ir dažnai romantiški, o svarbiausia – žiūrovams dovanoja šviežią žvilgsnį ir žada įkvepiančią europietiško autorinio kino ateitį. Konkurso filmus vertina tarptautinė žiuri, jos išrinktas filmas bus apdovanotas 8 000 eurų prizu.
Konkursas

Nugalėtojas

Iš kur į kur
Išleidimo data
2023
Šalis
Lenkija, Ukraina, Prancūzija
Šalis
Lenkija, Ukraina, Prancūzija
Trukmė
84 min
Anonsas
Pamėgti
In the Rearview

Iš kur į kur

Prieglobsčiu ukrainiečiams tampantis ankštas furgonas, intymūs pokalbiai ir automobilio salone juntamas, bet nematomas karas.

Specialus paminėjimas

Kaupikai
Išleidimo data
2023
Šalis
Jungtinė Karalystė
Šalis
Jungtinė Karalystė
Trukmė
126 min
Anonsas
Pamėgti
Hoard

Kaupikai

Sugriuvus krūvos blizgių niekučių kupinam septynmetės Marijos pasauliui, paaugusi ji leidžiasi į keistus fetišistinius žaidimus.

Nominantai

Žiuri nariai

  • Elit İşcan
    Turkija

    Elit İşcan

    Elit İşcan yra pelniusi 8 apdovanojimus, tarp kurių – „Most Promising New Actress Lumier“ Prancūzijoje bei geriausios aktorės apdovanojimas Sarajevo kino festivalyje už vaidmenį filme „Mustang“.
    Biografija
    Biografija
    Elit İşcan
    Elit İşcan
    Elit İşcan gimė 1994 metais Stambule, Turkijoje. Aktorės karjerą pradėjo 2006 metais, kai režisierius Reha Erdem ją pastebėjo vietinėje mokykloje ir pasirinko Yıldız vaidmeniui filme „Times and Winds“. Netrukus po to, Elit suvaidino antrajame filme „My Only Sunshine“, kurį režisavo taip pat Reha Erdemo. 2015 m. filme „Mustang“ (rež. Deniz Gamze Ergüven) Elit İşcan atliktas vaidmuo buvo nominuotas „Oskarui“ ir tapo tarptautine sensacija. Aktorė ir toliau dirba su išskirtiniais ir nepriklausomais filmais. Paskutiniai jos darbai – „Sibel“ (rež. Çagla Zencirci ir Guillaume Giovanetti), „Pillar of Salt“ (rež. Burak Çevik), „Baumbacher Syndrome“ (rež. Gregory Kirchhoff), „Hamlet“ (rež. Kaan Müjdeci) „Afloat“ (rež. Aslıhan Ünaldı) ir „I’m Here I’m Fine“ (rež. Emine Emel Balcı). Elit İşcan yra pelniusi 8 apdovanojimus, tarp kurių – „Most Promising New Actress Lumier“ Prancūzijoje bei geriausios aktorės apdovanojimas Sarajevo kino festivalyje už vaidmenį filme „Mustang“. Šiuo metu Elit gyvena ir studijuoja magistrantūroje Hamburgo menų akademijoje (Hochschule für Bildende Künste Hamburg).
  • Jenni Zylka
    Vokietija

    Jenni Zylka

    Laisvai samdoma tekstų autorė, rašanti apie kiną ir muziką tokiems žurnalams kaip „Der Spiegel“ ir „Rolling Stone“.
    Biografija
    Biografija
    Jenni Zylka
    Jenni Zylka
    Jenni Zylka gyvena Berlyne ir yra laisvai samdoma tekstų autorė, rašanti apie kiną ir muziką tokiems žurnalams kaip „Der Spiegel“ ir „Rolling Stone“. Ji taip pat dirba radijo bei televizijos stotyse „Deutschlandradio“ ir „WDR“. Nuo 2022 m. moteris yra Berlyno kino festivalio „Perspective Deutsches Kino“ skyriaus vadovė ir yra atsakinga už Vokietijos kylančių talentų filmus festivalyje. Jenni Zylka veda spaudos konferencijas ir diskusijas apie filmus Berlyno ir kituose kino festivaliuose. Ji taip pat rašo romanus, apysakas bei scenarijus, moko žurnalistikos. Priklauso filmų kritikų asociacijoms VdFK ir FIPRESCI. Be viso to, Jenni kuruoja, veda dirbtuves ir diskusijas apie kultūrą. Nuo 1999 m. moteris yra „Grimme“ apdovanojimų žiuri narė ir rengia jaunimo apsaugos ataskaitas savanoriškai Vokietijos televizijos savireguliacijos organizacijai FSF.
  • Klementina Remeikaitė
    Lietuva

    Klementina Remeikaitė

    Filmų prodiuserė, 2014 m. baigusi filmų prodiusavimo studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA).
    Biografija
    Biografija
    Klementina Remeikaitė
    Klementina Remeikaitė
    Klementina Remeikaitė – filmų prodiuserė, 2014 m. baigusi filmų prodiusavimo studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA). Baigusi studijas Klementina ir režisierius Laurynas Bareiša įkūrė filmų prodiusavimo agentūrą „Afterschool“. Per savo gyvavimo laiką agentūra sukūrė ir prodiusavo daugiau nei 10 trumpametražių filmų bei 2 ilgo metro filmus. 2015 metais Klementina dalyvavo būsimųjų prodiuserių dirbtuvėse „MAIA“, o 2019 metais – „Apost Lab“ dirbtuvėse. Tais pačiais metais ji dalyvavo „Torino Feature Lab“, kur kartu su režisieriumi Laurynu Bareiša kūrė pirmąjį pilnametražį filmą „Piligrimai“. 2021 m. „Piligrimai“ pelnė geriausio filmo apdovanojimą Venecijos kino festivalyje, „Orizzonti“ konkurse. 2023 m. agentūra „Afterschool“ išleido režisieriaus Tito Lauciaus pilnametražį filmą „Paradas“, pelniusį geriausio režisieriaus apdovanojimą „GoEast“ kino festivalyje. Šiuo metu Klementina dirba prie keturių pilno metro filmų.
  • Marta Bałaga
    Lenkija

    Marta Bałaga

    Kino žurnalistė, rašanti straipsnius tokiems žurnalams kaip „Variety“ ir „Cineuropa“.
    Biografija
    Biografija
    Marta Bałaga
    Marta Bałaga
    Marta Bałaga yra kino žurnalistė, rašanti straipsnius tokiems žurnalams kaip „Variety“ ir „Cineuropa“. Marta yra bendradarbiavusi su įvairiais festivaliais, įskaitant ir Helsinkio kino festivalį bei gretutines jo programas „Love & Anarchy“ bei Finnish Film Affair, Lenkų dienas – svarbiausią tarptautinio kino festivalio „Naujieji horizontai“ industrijos renginį, ir Raudonosios jūros kino festivalį. Marta yra tarptautinės filmų kritikų federacijos FIPRESCI ir Europos kino akademijos narė. Ji dalyvavo daugelyje festivalių kaip žiuri komisijos narė, įskaitant ir Kritikų savaitę Venecijos kino festivalyje.
  • Pawełas Łozińskis
    Lenkija

    Pawełas Łozińskis

    Režisierius, operatorius, prodiuseris ir daugiau nei 20 apdovanojimų pelniusių dokumentinių filmų autorius.
    Biografija
    Biografija
    Pawełas Łozińskis
    Pawełas Łozińskis
    Pawełas Łozińskis (g. 1965 m. Lenkijoje) – režisierius, operatorius, prodiuseris ir daugiau nei 20 apdovanojimų pelniusių dokumentinių filmų autorius. Baigė Lodzės kino mokyklą, dirbo Krzysztofo Kieślowskio asistentu. Pawełas garsėja tuo, kad dokumentinio kino žanre tyrinėja dar neatrastas erdves, kuria savitus ir emociškai įtemptus filmus, kuriuose perteikiami intymūs portretai. Tarp jo filmų yra ir debiutinis filmas „Gimtinė“ (1992), „Seserys“ (1999), „Chemoterapija“ (2009), „Tėvas ir sūnus“ (2013), „Tu neįsivaizduoji, kaip stipriai tave myliu“ (2016 m. „Kino Pavasaris“).

Rekomenduojame

  • DIDIEJI PARTNERIAI
  • FESTIVALĮ IŠ DALIES FINANSUOJA