Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies) Sutikdami naudoti slapukus, leisite mums užtikrinti patogesnį naršymą mūsų svetainėje ir pateikti jums aktualiausią informaciją. Sužinoti daugiau.

Sutinku
Kinas kieme: „Tu man nieko neprimeni“ | Kino pavasaris x Vasaros terasa

Kinas kieme: „Tu man nieko neprimeni“ | Kino pavasaris x Vasaros terasa

  • Vieta
    Vilnius
  • Data
    2024 liepos 21 d.
  • Laikas
    20 val.

Romantiškiausi pasimatymai iš kino teatro keliasi po atviru dangumi! Buvo tik laiko klausimas, kada pagaliau „Kino pavasario“ ir „Vasaros terasos“ komandos suvienys jėgas ir pristatys vasaros seriją „Kinas kieme“. Joje – žiūroviškiausias festivalinis kinas, geriausi lietuviški filmai ir „A24“ studijos perliukai.Įspūdžių, aistrų ir gelmės kupina kino vasara startuoja birželio 11 d. su net 13 nominacijų „Sidabrinėse gervėse“ šiemet surinkusiu filmu „Tu man nieko neprimeni“.„Kino kieme“ atidarymo proga po seanso „Vasaros terasoje“ vyks diskusija kartu su filmo režisiere Marija Kavtaradze ir prodiusere Marija Razgute („M–Films“).

APIE FILMĄ
„Tu man nieko neprimeni“ – tai Lietuvoje ir užsienyje abejingų nepalikusi intymi meilės istorija. Tokios filmo sėkmės priežastis – tai, kad kiekvienas šiame filme atpažins dalelę savęs ir visą kino seansą spėlios – įmanomi šie santykiai ar ne?Šiuolaikinio šokio šokėja Elena sutinka gestų kalbos vertėją Dovydą. Tarp jų akimirksniu užsimezga švelnus ryšys, jis gilėja, Dovydas ir Elena ima artėti vienas prie kito ir platoniški santykiai pamažu virsta romantiniais. Kai Dovydas atskleidžia esantis aseksualus, jiedu pasiryžta savojo intymumo ieškoti drauge – atrasti savo pačių būdą kurti santykius.

Pasaulinė filmo premjera įvyko prestižiniame „Sundance“ (JAV) kino festivalyje, kur „Tu man nieko neprimeni“ pelnė apdovanojimą už geriausią režisūrą. Juostai neatsispyrė ir daugelio kitų tarptautinių festivalių komisijų nariai, aistringais įvertinimais apipylė net BBC ir „Variety“ žurnalistai.Lietuvos žiūrovams filmo režisierė Marija Kavtaradze gerai pažįstama – debiutinis jos filmas „Išgyventi vasarą“ taip pat sulaukė daugybės simpatijų ir apdovanojimų Lietuvoje ir svetur.

Filmas rodomas lietuvių kalba su angliškais subtitrais.

Renginys gali būti fotografuojamas ir/arba filmuojamas.

Programa

  • 2024-07-21
    Vasaros terasa
    19:00
    Vartai
    20:00
    Seanso pradžia

Rekomenduojame

  • DIDIEJI PARTNERIAI
  • FESTIVALĮ IŠ DALIES FINANSUOJA