balandžio 30 - gegužės 6 d.

Programa

Mėtinis saldainis
Peppermint Candy Bakha Satang
1999 Pietų Korėja, Japonija 129 min N-16
KINO TEATRUOSE
Filmas pridėtas
Kai Pietų Korėjoje vyko daug lemtingų įvykių – šimtus protestuotojų prieš karinį perversmą pražudęs Kvangdžu sukilimas, represyvioji šalies politika, ekonomikos pakilimas ir nuosmukis, ⎯ Jonho pasijuto sužlugdytas nevaldomų reikšmingų jėgų. Režisierius Lee Chang-dongas išskirtinai vikria kino kalba sujungia istorinius įvykius ir privatų gyvenimą, nacionalinę traumą ir asmenines nesėkmes, vaizduodamas žmogų, kuris tampa ir auka, ir agresoriumi.

„Radikalus veikėjo pasirinkimas palaipsniui įgauna kompleksišką priežasčių krūvį, režisieriui suskaidant pasakojimą į atskiras dalis ir panyrant vis gilyn į praeitį. Iš literatūros į kino pasaulį atėjęs Lee Chang-dongas išvysto intelektualiai ir emociškai turtingą pasakojimą, kuriame žmogaus egzistencijos klausimas neatsiejamas nuo psichologinių, istorinių ir politinių kontekstų." (Mantė Valiūnaitė)
Filmografija
2018 – Degantis / Burning (Kino pavasaris)
2010 – Poezija / Poetry (Kino pavasaris)
2007 – Paslaptinga saulės šviesa / Secret Sunshine (Kino pavasaris)
2002 – Oazė / Oasis (Kino pavasaris)
2000 – Mėtinis saldainis / Peppermint Candy
1997 – Žalia žuvis / Green Fish
1995 – Kibirkštis / A Single Spark
1993 – Į žvaigždėtą salą / To the Starry Island

8.0
Iš viso balsų: 1
Režisierius - Lee Chang-dong
Scenarijaus autoriai - Lee Chang-dong
Aktoriai - Sol Kyung-Gu, Kim Yeo-Jin, Moon So-Ri
Prodiuseriai - Jeon Jae-Young, Myeong Gye-nam, Makoto Ueda
Operatorius - Kim Hyung-Gu
Montažo režisierius - Kim Hyun
Kompozitoriai - Lee Jae-Jin
Pardavimo agentas - Finecut Co. Ltd.
Platintojas - 
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Severija Maldutytė
Dialogai - korėjiečių
Subtitrai - lietuvių
Filmografija
2018 – Degantis / Burning (Kino pavasaris)
2010 – Poezija / Poetry (Kino pavasaris)
2007 – Paslaptinga saulės šviesa / Secret Sunshine (Kino pavasaris)
2002 – Oazė / Oasis (Kino pavasaris)
2000 – Mėtinis saldainis / Peppermint Candy
1997 – Žalia žuvis / Green Fish
1995 – Kibirkštis / A Single Spark
1993 – Į žvaigždėtą salą / To the Starry Island

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.