balandžio 30 - gegužės 6 d.

Programa

Žana Dilman, Komercijos krantinė 23, 1080 Briuselis
Jeanne Dielman, 23, Quai Du Commerce, 1080 Bruxelles Jeanne Dielman, 23, Quai Du Commerce, 1080 Bruxelles
1975 Belgija, Prancūzija 202 min N-16
KINO TEATRUOSE
Filmas pridėtas
Filmo siužetą kuria besikartojanti Žanos Dilman egzistencija kukliame Briuselio bute, kur ji sunkiai besiversdama augina paauglį sūnų. Bėgančias viena į kitą panašias dienas užpildo pasikartojantys namų ruošos veiksmai: apsipirkinėjimas, gaminimas, namų tvarkymas ir prostitutės profesija. Iš pažiūros Žana Dilman susitaikė su savo padėtimi, tačiau daugybė mažų rutiną sujaukiančių detalių netikėtai iššaukia dramatiškus pokyčius.

„Iš 8-ojo dešimtmečio į mus žvelgianti Žana Dilman užduoda pamatinį sizifišką klausimą, ką daryti absurdo akivaizdoje, ir pateikia vieną iš galimų atsakymų. Susitaikius su gyvenimo banalybe ją priimti ar prieš ją sukilti? Bene garsiausias Chantal Akerman filmas „Kino pavasario" temos kontekste „Veikti ar / ir būti?" suskamba kaip niekada aktualiai." (Aistė Račaitytė)
Filmografija
2015 – Jokių namų filmas / No Home Movie
2011 – Almajerio kvailystė / Almayer's Folly
2006 – Ten / Down There
2004 – Rytoj mes judame / Tomorrow We Move
2002 – Iš kitos pusės / From the Other Side
2000 – Belaisvė / The Captive
1999 – Pietūs / South
1996 – Sofa Niujorke / A Couch in New York
1993 – Iš Rytų / From the East
1991 – Naktis ir diena / Nuit et jour
1989 – Trys paskutinės Franzo Schuberto sonatos / Les trois dernières sonates de Franz Schubert
1989 – Istorijos iš Amerikos: maistas, šeima ir filosofija / Histoires d'Amérique: Food, Family and Philosophy
1986 – Auksinis 9-asis dešimtmetis / Golden Eighties
1983 – Devintasis dešimtmetis / Les années 80
1982 – Visą naktį / Toute une nuit
1978 – Anos susitikimai / The Meetings of Anna
1977 – Naujienos iš namų / News from Home
1975 – Žana Dilman, Prekybos krantinė 23, 1080 Briuselis / Jeanne Dielman, 23, quai du commerce, 1080 Bruxelles
1974 – Aš, tu, jis, ji / Je Tu Il Elle
1973 – Monterėjaus viešbutyje / Hôtel Monterey

9.0
Iš viso balsų: 2
Režisierius - Chantal Akerman
Scenarijaus autoriai - Chantal Akerman
Aktoriai - Delphine Seyrig, Jan Decorte, Henri Storck, Jacques Doniol-Valcroze, Yves Bical
Prodiuseriai - Evelyn Paul, Corinne Jénart, Guy Cavagnac, Alain Dahan, Liliane de Kermadec, Paul Vecchiali
Operatorius - Babette Mangolte
Montažo režisierius - Patricia Canino
Kompozitoriai - 
Pardavimo agentas - Cinémathèque royale de Belgique
Platintojas - 
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Lina Gilė
Dialogai - prancūzų
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija
2015 – Jokių namų filmas / No Home Movie
2011 – Almajerio kvailystė / Almayer's Folly
2006 – Ten / Down There
2004 – Rytoj mes judame / Tomorrow We Move
2002 – Iš kitos pusės / From the Other Side
2000 – Belaisvė / The Captive
1999 – Pietūs / South
1996 – Sofa Niujorke / A Couch in New York
1993 – Iš Rytų / From the East
1991 – Naktis ir diena / Nuit et jour
1989 – Trys paskutinės Franzo Schuberto sonatos / Les trois dernières sonates de Franz Schubert
1989 – Istorijos iš Amerikos: maistas, šeima ir filosofija / Histoires d'Amérique: Food, Family and Philosophy
1986 – Auksinis 9-asis dešimtmetis / Golden Eighties
1983 – Devintasis dešimtmetis / Les années 80
1982 – Visą naktį / Toute une nuit
1978 – Anos susitikimai / The Meetings of Anna
1977 – Naujienos iš namų / News from Home
1975 – Žana Dilman, Prekybos krantinė 23, 1080 Briuselis / Jeanne Dielman, 23, quai du commerce, 1080 Bruxelles
1974 – Aš, tu, jis, ji / Je Tu Il Elle
1973 – Monterėjaus viešbutyje / Hôtel Monterey

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.