pavasaris

Programa

Mėlyna
Blue Blue
1993 Jungtinė Karalystė, Japonija 79 min N-7
Filmas pridėtas
Vienspalvis, nekintantis mėlynas fonas su tankiai nuaustu balsų, efektų ir muzikos garso takeliu siekia nutapyti tikras ir alegorines Dereko Jarmano patirtis sergant AIDS, kartu tiriant mėlynai spalvai priskirtas prasmes.

„Dereko Jarmano šedevras – tai kartu garso spektaklis, dienoraštinis liudijimas ir elegija. Nepaprastai intymus, jutiminis menininko, lėtai artėjančio prie gyvenimo pabaigos, apmąstymas. Režisieriaus ir artimų bendraautorių, tokių kaip Tilda Swinton, įgarsintas filmas apgaubia žiūrovą Yveso Kleino patentuota tarptautine Kleino mėlyna ir nepaprastu Simono Fisherio Turnerio, Briano Eno, „Coil" ir Eriko Satie garso takeliu. Visa tai sukuria absoliučiai transcendentinę, įtraukiančią patirtį, kurioje sielos pasipriešinimas fiziniam kūno nykimui virsta atminties ir vaizduotės kūryba." (Andrei Tănăsescu)
Filmografija
1993 – Mėlyna / Blue
1993 – Vitgenšteinas / Wittgenstein
1991 – Edvardas II / Edward II
1990 – Sodas / The Garden
1989 – Karo requiem / War Requiem
1987 – Anglijos paskutinieji / The Last of England
1986 – Karavadžas / Caravaggio
1985 – Angeliškas pokalbis / The Angelic Conversation
1981 – Saulės šešėlyje / In the Shadow of the Sun
1979 – Audra / The Tempest
1978 – Jubiliejus / Jubilee
1976 – Sebastijonas / Sebastiane
1972 – Luksoro sodai (trumpametražis) / Garden of Luxor (short)
1972 – Taro kortos (trumpametražis) / Tarot (short)

6.0
Iš viso balsų: 3
Režisierius - Derek Jarman
Scenarijaus autoriai - Derek Jarman
Aktoriai - Derek Jarman, Tilda Swinton, John Quentin, Nigel Terry
Prodiuseriai - Takashi Asai, James Mackay
Operatorius - 
Montažo režisierius - 
Kompozitoriai - Simon Fisher Turner
Pardavimo agentas - James Mackay
Platintojas - 
Gamybos kompanija - 
Vertimas - 
Dialogai - anglų
Subtitrai - lietuvių
Filmografija
1993 – Mėlyna / Blue
1993 – Vitgenšteinas / Wittgenstein
1991 – Edvardas II / Edward II
1990 – Sodas / The Garden
1989 – Karo requiem / War Requiem
1987 – Anglijos paskutinieji / The Last of England
1986 – Karavadžas / Caravaggio
1985 – Angeliškas pokalbis / The Angelic Conversation
1981 – Saulės šešėlyje / In the Shadow of the Sun
1979 – Audra / The Tempest
1978 – Jubiliejus / Jubilee
1976 – Sebastijonas / Sebastiane
1972 – Luksoro sodai (trumpametražis) / Garden of Luxor (short)
1972 – Taro kortos (trumpametražis) / Tarot (short)

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.