balandžio 30 - gegužės 6 d.

Programa

Žaliasis spindulys
The Green Ray Le Rayon vert
1986 Prancūzija 99 min N-7
Nuo kovo 18 d.
Filmas pridėtas
Vasara. Jauna ir graži paryžietė Delfina išgyvena skyrybas su vaikinu. Kai draugė paskutinę minutę atšaukia jųdviejų kelionę, Delfina turi greitai sugalvoti, kur ir kaip praleisti vasaros atostogas. Prie jūros, į kalnus, o gal keliauti į kitą šalį? Kad ir ką bandytų, visur jaučiasi vieniša. Praradusi ūpą, bet nenustojanti vilties patirti tikrą meilę, ji ima pastebėti supančius ženklus. Ar verta jais tikėti ir ar ši nerimastinga siela kada nors atras tai, ko ieško?

„Šis klasika tapęs Erico Rohmero filmas, kaip tas nepaprastai retas žaliojo spindulio reiškinys, įsiskverbia tiesiai į širdį ir įsimena ilgam. Su kiekviena filmo akimirka vis stipriau išgyvename Delfinos nerimą atsidūrus akistatoje su stingdančiomis kliūtimis ir aplinkos daromu spaudimu išnaudoti atsivėrusias galimybes." (Aistė Račaitytė)
Filmografija
2007 – Astrėjos ir Seladono meilė / The Romance of Astrea and Celadon
2004 – Trigubas agentas / Triple Agent
2001 – Dama ir kunigaikštis / The Lady and the Duke
1998 – Rudens pasaka / Autumn Tale
1996 – Vasaros pasaka / A Summer's Tale
1995 – Pasimatymas Paryžiuje / Rendezvous in Paris
1993 – Medis ir meras bibliotekoje / L'arbre, le maire et la médiathèque
1992 – Žiemos pasaka / A Tale of Winter
1990 – Pavasario pasaka / A Tale of Springtime
1987 – Mano draugės draugas / Boyfriends and Girlfriends
1987 – Keturi Renatos ir Mirabelės nuotykiai / Four Adventures of Reinette and Mirabelle
1986 – Žaliasis spindulys / The Green Ray
1984 – Pilnaties naktys / Full Moon in Paris
1983 – Polina paplūdimyje / Pauline at the Beach
1982 – Gera santuoka / A Good Marriage
1981 – Aviatoriaus žmona / The Aviator's Wife
1978 – Persevalis / Perceval
1976 – Markizė / The Marquise of O
1972 – Meilė popiet / Chloe in the Afternoon
1970 – Klerės kelias / Claire's Knee
1969 – Mano naktis su Mod / My Night at Maud's
1967 – Kolekcionierė / The Collector
1963 – Siuzanos karjera / Suzanne's Career
1962 – Liūto ženklas / Le signe du lion
1956 – Kroicerio sonata / The Kreutzer Sonata

8.0
Iš viso balsų: 25
Režisierius - Éric Rohmer
Scenarijaus autoriai - Éric Rohmer, Marie Rivière
Aktoriai - Marie Rivière, Béatrice Romand, Vincent Gauthier
Prodiuseriai - Margaret Ménégoz
Operatorius - Sophie Maintigneux
Montažo režisierius - María Luisa García
Kompozitoriai - Jean-Louis Valéro
Pardavimo agentas - Les Films du Losange
Platintojas - 
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Jurga Vilė
Dialogai - prancūzų
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija
2007 – Astrėjos ir Seladono meilė / The Romance of Astrea and Celadon
2004 – Trigubas agentas / Triple Agent
2001 – Dama ir kunigaikštis / The Lady and the Duke
1998 – Rudens pasaka / Autumn Tale
1996 – Vasaros pasaka / A Summer's Tale
1995 – Pasimatymas Paryžiuje / Rendezvous in Paris
1993 – Medis ir meras bibliotekoje / L'arbre, le maire et la médiathèque
1992 – Žiemos pasaka / A Tale of Winter
1990 – Pavasario pasaka / A Tale of Springtime
1987 – Mano draugės draugas / Boyfriends and Girlfriends
1987 – Keturi Renatos ir Mirabelės nuotykiai / Four Adventures of Reinette and Mirabelle
1986 – Žaliasis spindulys / The Green Ray
1984 – Pilnaties naktys / Full Moon in Paris
1983 – Polina paplūdimyje / Pauline at the Beach
1982 – Gera santuoka / A Good Marriage
1981 – Aviatoriaus žmona / The Aviator's Wife
1978 – Persevalis / Perceval
1976 – Markizė / The Marquise of O
1972 – Meilė popiet / Chloe in the Afternoon
1970 – Klerės kelias / Claire's Knee
1969 – Mano naktis su Mod / My Night at Maud's
1967 – Kolekcionierė / The Collector
1963 – Siuzanos karjera / Suzanne's Career
1962 – Liūto ženklas / Le signe du lion
1956 – Kroicerio sonata / The Kreutzer Sonata

Taip pat gali patikti
Pasiruošimas būti kartu neapibrėžtą laiką
2020 / Vengrija / rež. Lili Horvát
Preparations to Be Together For an Unknown Period of Time
Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre
Likit sveiki, pone Vongai
2020 / Laosas, Prancūzija / rež. Kiyé Simon Luang
Goodbye Mister Wong
Žmonės, kuriuos pažįstam (Kovo 27 d. nuo 12:00 iki 00:00)
2020 / Lietuva / rež. Tomas Smulkis
People We Know Are Confused
Žmonės, kuriuos pažįstam

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.