pavasaris

Programa

O, saule
Oh, Sun Soleil Ô
1967 Prancūzija, Mauritanija 98 min N-13
Filmas pridėtas
Ieškodamas naujos formos, režisierius Medas Hondo debiutiniame filme išvengė konvencionalaus naratyvo. Filmo pradžioje matome juodaodžius, išsirikiavusius priešais baltaodį kunigą, kad pakrikštytų ir suteiktų naują vardą, – tai pirmas žingsnis siekiant atplėšti nuo šaknų ir pavergti. Po kelių ironiškų scenų prasideda jauno vyro, atvykusio iš Afrikos į Paryžių su didelėmis viltimis, istorija. Tačiau jis randa tik bedarbystę arba nešvarius darbelius, nepriimtinas gyvenimo sąlygas, atvirą rasizmą ir biurokratinį abejingumą.

„Iki šiol pamenu restauruotų Medo Hondo filmų premjerą Bolonijoje – režisierius negalėjo sulaikyti ašarų pagaliau vėl matydamas savo filmus didžiajame ekrane. Tai vienas nuoširdžiausių balsų Afrikos kine, kuris sėja viltį apie pasaulį be nelygybės ir naujo jautrumo bei sąmoningumo siekį." (Mantė Valiūnaitė)
Filmografija
2004 – Fatima – alžyrietė iš Dakaro / Fatima, the Algerian Woman of Dakar
1998 – Vatani / Watani
1994 – Juoda šviesa / Black Light
1986 – Saraunija / Sarraounia
1979 – Vakarų Indijos / West Indies
1974 – Arabai ir juodaodžiai – tavo kaimynai / Arabs and Niggers, Your Neighbours
1967 – O, saule / Oh, Sun

10.0
Iš viso balsų: 1
Režisierius - Med Hondo
Scenarijaus autoriai - Med Hondo
Aktoriai - Robert Liensol, Théo Légitimus, Greg Germain, Gabriel Glissand, Bernard Fresson
Prodiuseriai - 
Operatorius - François Catonné, Jean-Claude Rahaga
Montažo režisierius - Michèle Masnier, Clément Menuet
Kompozitoriai - Georges Anderson
Pardavimo agentas - Cineteca di Bologna
Platintojas - 
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Lina Gilė
Dialogai - prancūzų, arabų
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija
2004 – Fatima – alžyrietė iš Dakaro / Fatima, the Algerian Woman of Dakar
1998 – Vatani / Watani
1994 – Juoda šviesa / Black Light
1986 – Saraunija / Sarraounia
1979 – Vakarų Indijos / West Indies
1974 – Arabai ir juodaodžiai – tavo kaimynai / Arabs and Niggers, Your Neighbours
1967 – O, saule / Oh, Sun

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.