kovo 18 - balandžio 5 d.

Programa

Natūrali šviesa
Natural Light Természetes fény
2021 Vengrija, Prancūzija, Vokietija, Latvija 103 min N-13
Iki balandžio 11 d.
Filmas pridėtas
1943-ieji, Antrasis pasaulinis karas. Ištvanas Semetka – paprastas vengrų žemdirbys, tarnaujantis specialiajame būryje, kuriam pavesta neaprėpiamose okupuotose Sovietų Sąjungos teritorijose ieškoti partizanų. Pakeliui į atokų kaimelį juos užklumpa priešas. Žuvus būrio vadui, Semetkai tenka peržengti baimes ir parvesti būrį į kaimą, iš kurio ką tik išvyko. Kelios chaotiškos dienos, per kurias atsiskleidžia kare atsidūrusių paprastų žmonių moralinės dilemos ir bandymas išlikti žmogumi. Dénesas Nagy Berlyno kino festivalyje apdovanotas „Sidabriniu lokiu" už geriausią režisūrą.

„Brandus ir stiprus debiutas sudėtinga tema. Režisierius Dénesas Nagy nepaleisdamas iš kadro pagrindinio veikėjo minimaliomis priemonėmis geba atskleisti giliausią sumaištį žmogaus, kuris kiekvieną akimirką turi išlikti budrus ir priimti tinkamą sprendimą. Kaip nepamesti vidinio jausmo, kas teisinga ir vis dėlto kaip atlikti pavestą pareigą?" (Mantė Valiūnaitė)
Filmografija
2015 – Žala (trumpametražis) / Harm (short)
2014 – Kitokia Vengrija (trumpametražis) / Another Hungary (short)
2013 – Švelnus lietus (trumpametražis) / Soft Rain (short)
2009 – Rusiška žaidimų aikštelė (trumpametražis) / Russian Playground (short)

7.7
Iš viso balsų: 17
Režisierius - Dénes Nagy
Scenarijaus autoriai - Dénes Nagy, Pál Závada
Aktoriai - Ferenc Szabó, Tamás Garbacz, László Bajkó, Gyula Franczia
Prodiuseriai - Sára László, Marcell Gerő
Operatorius - Tamás Dobos
Montažo režisierius - Nicolas Rumpl
Kompozitoriai - Santa Ratniece
Pardavimo agentas - Luxbox
Platintojas - 
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Andrius Patiomkinas
Dialogai - vengrų
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija
2015 – Žala (trumpametražis) / Harm (short)
2014 – Kitokia Vengrija (trumpametražis) / Another Hungary (short)
2013 – Švelnus lietus (trumpametražis) / Soft Rain (short)
2009 – Rusiška žaidimų aikštelė (trumpametražis) / Russian Playground (short)

Taip pat gali patikti
Veneros beieškant
2021 / Kosovas, Šiaurės Makedonija / rež. Norika Sefa
Looking for Venera
Në kërkim të Venerës
Iki balandžio 11 d.
Nauja tvarka
2020 / Meksika, Prancūzija / rež. Michel Franco
New Order
Nuevo orden
Žiūrėk filmą
Quo Vadis, Aida?
2020 / Bosnija ir Hercegovina, Austrija, Rumunija, Nyderlandai, Vokietija, Lenkija, Prancūzija, Norvegija, Turkija / rež. Jasmila Žbanić
Quo Vadis, Aida?
Žiūrėk filmą
Blogio nėra
2020 / Vokietija, Čekija, Iranas / rež. Mohammad Rasoulof
There Is No Evil
Sheytan vojud nadarad
Žiūrėk filmą
Notturno
2020 / Italija, Prancūzija, Vokietija / rež. Gianfranco Rosi
Notturno
Iki balandžio 18 d.

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.