kovo 18 - balandžio 5 d.

Programa

Valchenzė amžiams
Walchensee Forever Walchensee Forever
2020 Vokietija 110 min N-13
Nuo kovo 18 d.
Filmas pridėtas

Dokumentinėje šeimos sagoje režisierė Janna Ji Wonders žiūrovus kviečia į nepaprastai asmenišką kelionę, apimančią keturių moterų gyvenimus: nuo šimtametės šeimos kavinės ant Valchenzės ežero kranto Bavarijoje iki garsiosios „Meilės vasaros" San Fransiske bei Indijos ašramų, taip pat gyvenimo Rainerio Langhanso komunoje. Skaudžios paslaptys, skirtingi likimai ir klausimai apie tapatybę, šaknis bei savirealizaciją tampa esminiai režisierės gyvenimo prasmės paieškose. Kalnų apsuptas Valchenzės ežeras yra pradžios ir sugrįžimo taškas filmo herojėms bei dramaturginis šio filmo centras.

„Pastaruoju metu šeimos archyvai tampa vis populiaresne medžiaga dokumentikai, nes asmeninės istorijos kartais daug taikliau apčiuopia epochos esmę ⎯ tiek socialinius, tiek psichologinius gyvenimo ypatumus. Šio filmo stiprybė yra ne tik spalvotos asmenybės bei jautrus režisierės žvilgsnis, bet ir nepaprastai turtingas šeimos, kuri tikėjo gyvenimo dokumentavimo svarba, archyvas." (Aistė Račaitytė)

Rekomendacijos nepaprastų patirčių pratęsimui su knyga:

Hanya Yanagihara „Mažas gyvenimas"
Keturi koledžo draugai, atsikraustę į Niujorką, neturi nei pinigų, nei žemės po kojomis, bet visad kliaujasi vienas kitu – ir šios draugystės jiems pakanka, kad ieškodami laimės ir sėkmės žengtų pirmyn. Tai geraširdis aktorius Vilemas, aštrialiežuvis dailininkas Džei Bi, talentingas architektas Malkolmas ir mįslingas, savyje užsisklendęs Džudas, kuris tarytum magnetas ketveriukę laiko drauge. Bėgant metams draugų santykiai gilėja ir tamsėja, juos nuspalvina priklausomybės, sudėtingi pasirinkimai, ambicijos ir sėkmė. Tačiau didžiausias jų iššūkis, draugai netrunka suprasti, yra pats Džudas – genialus teisininkas ir matematikas, bet gyvenimo negrįžtamai palaužtas žmogus. Jo kūnas ir sąmonė sužaloti nenusakomai žiaurios vaikystės traumų, kurios Džudą ir jo artimuosius persekios visą gyvenimą.

Filmografija
2015 – Pamenu (trumpametražis) / I Remember (short)
2005 – Vaikai iš miegamojo kvartalo (trumpametražis) / Kinder der Schlafviertel (short)
2003 – Vasaros laukimas (trumpametražis) / Warten auf den Sommer (short)
2001 – Bling bling / Bling Bling

9.1
Iš viso balsų: 76
Režisierius - Janna Ji Wonders
Scenarijaus autoriai - Janna Ji Wonders, Nico Woche
Aktoriai - 
Prodiuseriai - Martin Heisler, Katharina Bergfeld, Nadja Smith
Operatorius - Janna Ji Wonders, Sven Zellner, Anna Werner
Montažo režisierius - Anja Pohl
Kompozitoriai - Markus Acher, Cico Beck
Pardavimo agentas - Deckert Distribution GMBH
Platintojas - 
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Živilė Gapšienė
Dialogai - vokiečių
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija
2015 – Pamenu (trumpametražis) / I Remember (short)
2005 – Vaikai iš miegamojo kvartalo (trumpametražis) / Kinder der Schlafviertel (short)
2003 – Vasaros laukimas (trumpametražis) / Warten auf den Sommer (short)
2001 – Bling bling / Bling Bling

Taip pat gali patikti
Heimat yra erdvė laike
2019 / Vokietija, Austrija / rež. Thomas Heise
Heimat is a Space in Time
Heimat Ist Ein Raum Aus Zeit
Gritt
2021 / Norvegija / rež. Itonje Søimer Guttormsen
Gritt
Iki balandžio 11 d.
Jason Holliday portretas
1967 / Jungtinės Valstijos / rež. Shirley Clarke
Portrait of Jason
Nuo kovo 18 d.

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.