balandžio 30 - gegužės 6 d.

Programa

Nauja tvarka
New Order Nuevo orden
2020 Meksika, Prancūzija 88 min N-18
KINO TEATRUOSE
Filmas pridėtas

Iš krano bėgantis žalias vanduo tampa griūties pranašu prabangiose vestuvėse, kai miestą staiga apima klasių kovos sukilimas, padėsiantis pagrindus žiauriam valstybės perversmui. Žiūrovas situaciją stebi geraširdės nuotakos, taip pat tarnų, palaikančių turtingą šeimą ir ją smerkiančių, akimis. Filmas paveikiai perteikia neveiksmingos politinės sistemos žlugimą ir jo vietoje iškylantį dar žiauresnį režimą. Ši įtempta, įspūdinga ir intelektualiai provokatyvi distopija apdovanota Venecijos kino festivalio „Sidabriniu liūtu".

„Socialinės ir ekonominės situacijos Meksikoje įkvėptas Michelio Franco filmas tarsi veidrodis atspindi įvairiose pasaulio vietose per amžius atsikartojančius procesus ir pasėja abejonę, ar žymūs pokyčiai kovojant su nelygybe apskritai įmanomi. Ar galios svertai gali pasikeisti? Filmas kviečia aršiai, bet prasmingai diskusijai. Juo režisierius įspėja: „Jei nebus imtasi pilietinių priemonių mažinant atskirtį, o prieštaraujantys balsai bus nuolat tildomi, kils nevaldomas chaosas." (Aistė Račaitytė)

Rekomendacijos nepaprastų patirčių pratęsimui su knyga:

Margaret Atwood „Liudijimai" 
Prabėgus daugiau kaip penkiolikai metų nuo įvykių, aprašytų „Tarnaitės pasakojime", teokratinis Gileado respublikos režimas tebelaiko valdžią savo rankose, bet jau ryškėja pirmieji vidinio jo irimo ženklai. Šiuo kritiniu metu susipina trijų labai skirtingų moterų likimai – ir jų sąjunga žada sprogimą. Agnesė ir Deizė priklauso jaunajai kartai, užaugusiai jau galiojant naujai tvarkai. Šių jaunų moterų liudijimus papildo trečias – Tetos Lidijos. Jos sudėtinga praeitis ir miglota ateitis veriasi netikėtais ir lemtingais vingiais.

Filmografija
2017 – Eipril dukterys / April's Daughter
2015 – Chroniškas / Chronic
2014 – Kiaurai akis / Through the Eyes
2012 – Po Liucijos / After Lucia
2009 – Danielis ir Ana / Daniel and Ana
2003 – Tarp dviejų (trumpametražis) / Entre dos (short)
2002 – Taip mums patinka gyventi (trumpametražis) / Así nos gusta vivir (short)
2001 – Kai užaugsiu (trumpametražis) / Cuando sea grande (short)

7.8
Iš viso balsų: 130
Režisierius - Michel Franco
Scenarijaus autoriai - Michel Franco
Aktoriai - Naián González Norvind, Diego Boneta, Mónica Del Carmen, Fernando Cuautle, Darío Yazbek, Roberto Medina, Patricia Bernal, Lisa Owen, Enrique Singer, Eligio Meléndez, Gustavo Sánchez Parra
Prodiuseriai - Michel Franco, Eréndira Núñez Larios, Cristina Velasco
Operatorius - Yves Cape
Montažo režisierius - Óscar Figueroa, Michel Franco
Kompozitoriai - 
Pardavimo agentas - 
Platintojas - Kino Pavasaris Distribution
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Ksaveras Stuoka
Dialogai - ispanų
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija
2017 – Eipril dukterys / April's Daughter
2015 – Chroniškas / Chronic
2014 – Kiaurai akis / Through the Eyes
2012 – Po Liucijos / After Lucia
2009 – Danielis ir Ana / Daniel and Ana
2003 – Tarp dviejų (trumpametražis) / Entre dos (short)
2002 – Taip mums patinka gyventi (trumpametražis) / Así nos gusta vivir (short)
2001 – Kai užaugsiu (trumpametražis) / Cuando sea grande (short)

Taip pat gali patikti
Blogi keliai
2020 / Ukraina / rež. Natalya Vorozhbit
Bad Roads
Pohani dorogy
Smurto monopolis
2020 / Prancūzija / rež. David Dufresne
The Monopoly of Violence
Un pays qui se tient sage
Natūrali šviesa
2021 / Vengrija, Prancūzija, Vokietija, Latvija / rež. Dénes Nagy
Natural Light
Természetes fény
Sniego daugiau nebus
2020 / Lenkija, Vokietija / rež. Małgorzata Szumowska, Michał Englert
Never Gonna Snow Again
Śniegu już nigdy nie będzie
KINO TEATRUOSE
Žiūrėti namuose
Barbarų belaukiant
2019 / Italija, Jungtinės Valstijos / rež. Ciro Guerra
Waiting for the Barbarians
KINO TEATRUOSE
Žiūrėti namuose

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.