balandžio 30 - gegužės 6 d.

Programa

Hopper/Welles
Hopper/Welles Hopper/Welles
2020 Jungtinės Valstijos 131 min N-13
KINO TEATRUOSE
Filmas pridėtas
1970-ųjų lapkritis. Du kino virtuozai susitinka epochos pokalbiui. Kino ikonoklastas Orsonas Wellesas autoritetingai kamantinėja Dennisą Hopperį, skriejantį aukštai po milžiniškos debiutinio filmo „Nerūpestingas keliautojas" sėkmės. Jų kandžios mintys ir jausmai apie kiną, meną, politiką bei gyvenimą nuskamba neįtikėtinai aktualiai. Sodria nespalvota juosta, dviem kameromis nufilmuota medžiaga pirmą kartą parodyta per Venecijos kino festivalį.

„Prodiuseris Filipas Janas Rymsza ir montažo režisierius Bobas Murawskis suteikia galimybę atsidurti labai arti dviejų režisierių, kurie pakeitė kino istoriją. Su Orsonu Wellesu ir Dennisu Hopperiu turbūt ne vienas kino mylėtojas norėtų praleisti bent vieną vakarą kalbantis įvairiausiomis temomis." (Mantė Valiūnaitė)
Filmografija
1974 – K kaip klastotė / F for Fake
1972 – Don Kichotas / Don Quixote
1965 – Falstafas / Falstaff
1962 – Procesas / The Trial
1957 – Blogio prisilietimas / Touch of Evil
1952 – Otelas / Tragedy of Othello: The Moor of Vernice
1947 – Dama iš Šanchajaus / The Lady from Shanghai
1946 – Įsibrovėlis / The Stranger
1941 – Pilietis Keinas / Citizen Kane
1934 – Epochos širdys / The Hearts of Age

10.0
Iš viso balsų: 3
Režisierius - Orson Welles
Scenarijaus autoriai - 
Aktoriai - Dennis Hopper, Orson Welles
Prodiuseriai - Filip Jan Rymsza
Operatorius - Gary Graver
Montažo režisierius - Bob Murawski
Kompozitoriai - 
Pardavimo agentas - Creative Artists Agency
Platintojas - 
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Marius Juknevičius
Dialogai - anglų
Subtitrai - lietuvių
Filmografija
1974 – K kaip klastotė / F for Fake
1972 – Don Kichotas / Don Quixote
1965 – Falstafas / Falstaff
1962 – Procesas / The Trial
1957 – Blogio prisilietimas / Touch of Evil
1952 – Otelas / Tragedy of Othello: The Moor of Vernice
1947 – Dama iš Šanchajaus / The Lady from Shanghai
1946 – Įsibrovėlis / The Stranger
1941 – Pilietis Keinas / Citizen Kane
1934 – Epochos širdys / The Hearts of Age

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.