balandžio 30 - gegužės 6 d.

Programa

Sniego daugiau nebus
Never Gonna Snow Again Śniegu już nigdy nie będzie
2020 Lenkija, Vokietija 113 min N-16
KINO TEATRUOSE
Filmas pridėtas

Vieną pilką, apniukusį rytą dideliame Rytų Europos mieste pasirodo paslaptingas masažuotojas iš Rytų vardu Ženia. Nešinas masažo lova, vienas po kito lanko vienodai atrodančius turtingų klientų namus. Nors gyvena pasiturimai, jie spinduliuoja vidiniu liūdesiu ir ilgesiu. Atėjūno rankos gydo, o akys įsiskverbia iki sielos gelmių. Rusiškas vyriškio akcentas jiems skamba tarsi daina iš praeities, atsiminimas iš tariamai saugesnės vaikystės. Ar pavyks Ženiai išgelbėti juos iš jų pačių tamsos?

„Kiek žiemų pasitikome klausdami, ar šiais metais pasnigs? Kiek kartų girdėjome diagnozę, kad jau daug metų nesnigo taip kaip anksčiau? Režisierė Małgorzata Szumowska, prismaigstydama nuorodų į gerai žinomus filmus, kuria ironišką pasakėčią apie šiuolaikinį žmogų ir jo santykį su aplinka." (Mantė Valiūnaitė)

Rekomendacijos nepaprastų patirčių pratęsimui su knyga:

Charlotte McConaghy „Migracijos"
Franė Stoun visad buvo iš tų, kurios geba mylėti, bet negali pasilikti. Viską palikusi praeityje, išskyrus savo paukščių sekimo įrangą, ji atvyksta į Grenlandiją, kad leistųsi į ilgą kelionę iki pat Antarktidos – paskui vienintelę likusią poliarinių žuvėdrų koloniją pasaulyje, paskui ilgiausią ir galbūt paskutinę jų migraciją. Įkalbėjusi laivo „Saghanis" kapitoną, Franė kartu su įgula leidžiasi gilyn į atvirus vandenis, tolyn į pietus, ieškodama ne tik įrodymų, kad poliarinės žuvėdros gali išgyventi, bet ir bandydama susitaikyti su savimi ir savo skaudžia praeitimi.

Filmografija
2019 – Nešventas avinėlis / The Other Lamb
2017 – Veidas / Mug
2015 – Кūnas / Body
2013 – Vardan... / In the Name Of
2012 – Jos / Elles
2008 – 33 gyvenimo scenos / 33 Scenes from Life
2004 – Nepažįstamoji / Stranger
2000 – Laimingas žmogus / Happy Man

7.9
Iš viso balsų: 175
Režisierius - Małgorzata Szumowska, Michał Englert
Scenarijaus autoriai - Małgorzata Szumowska, Michał Englert
Aktoriai - Alec Utgoff, Maja Ostaszewska, Agata Kulesza, Weronika Rosati, Katarzyna Figura, Andrzej Chyra, Łukasz Simlat
Prodiuseriai - Agnieszka Wasiak, Mariusz Włodarski, Viola Fügen, Michael Weber, Małgorzata Szumowska, Michał Englert
Operatorius - Michał Englert
Montažo režisierius - Jaroslaw Kaminski, Agata Cierniak
Kompozitoriai - 
Pardavimo agentas - 
Platintojas - Kino Pavasaris Distribution
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Agnė Mackė
Dialogai - lenkų, rusų, prancūzų, vietnamiečių
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija
2019 – Nešventas avinėlis / The Other Lamb
2017 – Veidas / Mug
2015 – Кūnas / Body
2013 – Vardan... / In the Name Of
2012 – Jos / Elles
2008 – 33 gyvenimo scenos / 33 Scenes from Life
2004 – Nepažįstamoji / Stranger
2000 – Laimingas žmogus / Happy Man

Taip pat gali patikti
Meilės reikalai
2020 / Prancūzija / rež. Emmanuel Mouret
Love Affair(s)
Les choses qu'on dit, les choses qu'on fait
KINO TEATRUOSE
Žiūrėti namuose
Nauja tvarka
2020 / Meksika, Prancūzija / rež. Michel Franco
New Order
Nuevo orden
KINO TEATRUOSE
Žiūrėti namuose
Obuoliai
2020 / Graikija, Lenkija, Slovėnija / rež. Christos Nikou
Apples
Mila
KINO TEATRUOSE
Žiūrėti namuose

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.