pavasaris

Programa

Toro
Mandibles Mandibules
2020 Prancūzija, Belgija 77 min N-13
Filmas pridėtas

SVARBU: Filmo „TORO" prodiuseriai laikinai stabdo rodymą virtualioje erdvėje vykstančiuose festivaliuose, įskaitant ir festivalį „Kino pavasaris".

Dėl pandemijos nulemtų aplinkybių ir pakartotinai uždarytų kino teatrų Prancūzijoje, pasikeitė filmo „TORO" platinimo strategija Prancūzijoje, ir jo išleidimas nukeltas į artimą ateitį, kai bus priimti atitinkami sprendimai Prancūzijos sveikatos politikoje.

„Kino pavasario" organizatoriai pažada, jog iš karto atsiradus galimybėms, filmas bus rodomas pirmiausia Lietuvos kino teatruose, o vėliau sugrįš į namų kino platformas.

Pajūrio šlaistūnas Maniu netikėtai sulaukia viliojančio pasiūlymo – už 500 eurų nuvežti lagaminą iš taško A į tašką B. Kartu jis pasikviečia vėjavaikį Žaną Gabą. Tačiau draugų planai apvirsta aukštyn kojomis vogtos mašinos bagažinėje radus milžinišką musę. Porelė kaipmat nusprendžia musę prisijaukinti ir išnaudoti banko apiplėšimui. Misijai koją pakiša menkas protelis, supainiotos tapatybės, padegtas karavanas ir viešnagė prie baseino.

„Draugelių komedijoje „Toro" Quentinas Dupieux pasiekia naujas žanro aukštumas, derindamas neatkartojamą lakonišką absurdą su filmų „Bukas ir bukesnis" bei „Didysis Lebovskis" stiliumi. Saulės įkaitinta komedija suglumins ir pralinksmins, kiekvienoje scenoje griaudama išankstinius lūkesčius. O kur dar velniškai juokingas Adèlės Exarchopoulos („Adelės gyvenimas") vaidmuo..." (Andrei Tănăsescu)

Filmografija
2019 – Zomša / Deerskin (Kino pavasaris)
2018 – Naktis nuovadoje / Keep an Eye Out
2014 – Realybė / Reality
2013 – Blogi mentai / Wrong Cops (Kino pavasaris)
2012 – Be ryšio / Wrong (Kino pavasaris)
2010 – Padanga / Rubber
2006 – Mėsos kepsnys / Steak
2001 – Ne filmas (trumpametražis) / Nonfilm (short)

8.0
Iš viso balsų: 64
Režisierius - Quentin Dupieux
Scenarijaus autoriai - Quentin Dupieux
Aktoriai - Grégoire Ludig, David Marsais, Roméo Elvis, Adèle Exarchopoulos, Coralie Russier, India Hair
Prodiuseriai - Vincent Mazel, Hugo Sélignac
Operatorius - Quentin Dupieux
Montažo režisierius - Quentin Dupieux
Kompozitoriai - Metronomy
Pardavimo agentas - 
Platintojas - Kino Pavasaris Distribution
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Julius Žemkauskas
Dialogai - prancūzų
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija
2019 – Zomša / Deerskin (Kino pavasaris)
2018 – Naktis nuovadoje / Keep an Eye Out
2014 – Realybė / Reality
2013 – Blogi mentai / Wrong Cops (Kino pavasaris)
2012 – Be ryšio / Wrong (Kino pavasaris)
2010 – Padanga / Rubber
2006 – Mėsos kepsnys / Steak
2001 – Ne filmas (trumpametražis) / Nonfilm (short)

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.