pavasaris

Programa

Oazė
Oasis Korisnici
2020 Serbija, Slovėnija, Nyderlandai, Prancūzija, Bosnija ir Hercegovina 122 min N-13
Filmas pridėtas
Psichikos sutrikimų turintiems žmonėms skirtoje įstaigoje apsigyvenusi Marija kaipmat susidraugauja su Dragana. Deja, draugių santykiai pašlyja abiem įsimylėjus ramų ir drovų Robertą. Kiekvieną pacientų veiksmą lydint slogiam ir valdingam gydytojų žvilgsniui, paauglių meilės trikampis, suteikęs atsipalaidavimo ir troškimo laisvę, greitai prisipildo pavydo ir smurto. Kovoje tarp represinės valdžios ir žmogiškosios prigimties nugalės meilė ir bendrumas.

„Ivanas Ikićius kelerius metus rinko informaciją ir repetavo, kad antrame ilgametražiame filme pagrindinius vaidmenis atliktų tikri mokymosi sutrikimų turintys įstaigos gyventojai. Režisierius stato žiūrovą į akistatą su paslėpta realybe, suteikdamas balsą kine dažnai stereotipiškai vaizduotiems žmonėms. Jis atskleidžia universalų ir optimistišką žmogiškumą, įrodydamas, kad kinas geba suderinti etiką, tiesą ir lyriškumą." (Andrei Tănăsescu)
Filmografija
2014 – Barbarai / Barbarians
2010 – Išburta Serbija / Tarot Serbia

8.5
Iš viso balsų: 22
Režisierius - Ivan Ikić
Scenarijaus autoriai - Ivan Ikić
Aktoriai - Marijana Novakov, Tijana Markovic, Valentino Zenuni, Milica Djindjic, Sasa Strugar, Marusa Majer, Goran Bogdan
Prodiuseriai - Milan Stojanovic, Marija Stojanovic
Operatorius - Miloš Jaćimović
Montažo režisierius - Dragan Von Petrović
Kompozitoriai - 
Pardavimo agentas - Heretic Outreach
Platintojas - 
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Aistė Vidžiūnaitė
Dialogai - serbų
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija
2014 – Barbarai / Barbarians
2010 – Išburta Serbija / Tarot Serbia

Taip pat gali patikti
Pažadas
2020 / Italija, Prancūzija, Belgija / rež. Gianluca De Serio, Massimiliano De Serio
The Stonebreaker
Spaccapietre
Veneros beieškant
2021 / Kosovas, Šiaurės Makedonija / rež. Norika Sefa, Norika Sefa
Looking for Venera
Në kërkim të Venerës
Mėnulis, 66 klausimai
2021 / Graikija, Prancūzija / rež. Jacqueline Lentzou, Jacqueline Lentzou
Moon, 66 Questions
Selene 66 Questions
Gatvės vaikai
1984 / Jungtinės Valstijos / rež. Martin Bell
Streetwise

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.