pavasaris

Programa

Gagarinas
Gagarine Gagarine
2020 Prancūzija 95 min N-7
Filmas pridėtas

Konkursinės programos atidarymo filmas – konkurse nedalyvauja.

Paryžiaus priemiestyje gyvenantis Juris svajoja tapti astronautu ir nuvykti į kosmosą. Taip pat paauglys uoliai remontuoja savo namus – Gagarino daugiabutį. Deja, atnaujinus miesto planą, namų kompleksą numatyta nugriauti. Draugų šeimoms išsikraustant į naujus būstus, Jurį supantis daugiakultūris pasaulis pradeda nykti. Tačiau vaikinas nežada lengvai pasiduoti – jis sieks išsaugoti savo kosminę stotį, pasitelkdamas mokslą ir vaizduotę.

„Tyras ir sumanus filmas primena apie kino vaizduotės galią, sujungdamas mokslinę fantastiką ir socialinį realizmą. Kūrinys siunčia nuoširdžią ir neatidėliotiną žinią apie būtinybę kovoti už humanistinius idealus." (Andrei Tănăsescu)

Rekomendacijos nepaprastų patirčių pratęsimui su knyga:

Tarjei Vesaas „Ledo rūmas"
Mažame Norvegijos kaimelyje į paauglystę žengiančios mergaitės Sisė ir Unė užmezga ypatingą draugystę. Jos nuo pat pradžių pajunta atradusios neįprastą, joms pačioms neperprantamą tarpusavio ryšį. Tarsi būtų viena siela skirtinguose kūnuose. Tačiau vieną šaltą žiemos rytą Unė, užuot ėjusi į mokyklą, patraukia prie milžiniško užšalusio krioklio, vietinių vadinamo Ledo rūmu. Painūs ledo labirintai paklaidina Unę, o Sisė visą ilgą žiemą lieka įkalinta savo pačios minčių speige.

Filmografija
2018 – Mėlynas šuo (trumpametražis) / Blue Dog (short)
2016 – Kerėtojų respublika (trumpametražis) / La République des enchanteurs (short)
2015 – Gagarinas (trumpametražis) / Gagarine (short)

8.2
Iš viso balsų: 81
Režisierius - Fanny Liatard, Jérémy Trouilh
Scenarijaus autoriai - Fanny Liatard, Jérémy Trouilh, Benjamin Charbit
Aktoriai - Denis Lavant, Alséni Bathily, Lyna Khoudri, Finnegan Oldfield, Jamil McCraven, Farida Rahouadj
Prodiuseriai - Julie Billy, Carole Scotta
Operatorius - Victor Seguin
Montažo režisierius - Daniel Darmon
Kompozitoriai - Amine Bouhafa, Evgueni Galperine, Sacha Galperine
Pardavimo agentas - 
Platintojas - Kino Pavasaris Distribution
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Eglė Maceinaitė
Dialogai - prancūzų
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija
2018 – Mėlynas šuo (trumpametražis) / Blue Dog (short)
2016 – Kerėtojų respublika (trumpametražis) / La République des enchanteurs (short)
2015 – Gagarinas (trumpametražis) / Gagarine (short)

Taip pat gali patikti
Oro kondicionieriai
2020 / Angola / rež. Fradique , Fradique Fradique
Air Conditioner
Ar Condicionado
Šuo, kuris negalėjo neloti
2020 / Argentina / rež. Ana Katz
The Dog Who Wouldn't Be Quiet
El Perro Que No Calla

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.