balandžio 30 - gegužės 6 d.

Programa

Blogio nėra
There Is No Evil Sheytan vojud nadarad
2020 Vokietija, Čekija, Iranas 150 min N-16
Filmas pridėtas
Kur kasdien taip anksti keliasi pavyzdingas šeimos vyras Hešmatas? Puja negalėtų nieko nuskriausti, tačiau jam liepiama žudyti. Džavadas dar nežino, kad piršlybos bus ne vienintelė jo merginos gimtadienio staigmena. Nepraktikuojantis medikas Bahramas aiškina dukterėčiai, kodėl pasirinko gyventi atsiskyrėliškai. Keturios filmo istorijos ⎯ tai variacijos esminėmis filmo moralinės stiprybės ir mirties bausmės temomis. Svarstoma, kiek erdvės individo laisvei yra likę despotiškame režime. Filmas laimėjo „Auksinį lokį" Berlyno kino festivalyje.

„Vos užčiuopiamais naratyviniais saitais susijusios istorijos Irano kino meistro Mohammado Rasoulofo filme yra negailestinga Irano politinio režimo kritika, taip pat tai plati žmogiškumo studija, kuri primena apie esminio egzistencinio klausimo, ką daryti – pasyviai, nuolankiai būti ar veikti, nepaisant prieštaringų aplinkybių, svarbą." (Aistė Račaitytė)
Filmografija
2017 – Sąžiningas žmogus / A Man of Integrity
2013 – Rankraščiai nedega / Manuscripts Don't Burn
2011 – Sudie / Goodbye
2009 – Baltos pievos / The White Meadows
2008 – Vėjas / Head Wind
2005 – Geležinė sala / Iron Island
2002 – Saulėlydis / The Twilight

8.6
Iš viso balsų: 179
Režisierius - Mohammad Rasoulof
Scenarijaus autoriai - Mohammad Rasoulof
Aktoriai - Ehsan Mirhosseini, Shaghayegh Shourian, Kaveh Ahangar, Alireza Zareparast, Salar Khamseh, Darya Moghbeli, Mahtab Servati, Mohammad Valizadegan, Mohammad Seddighimehr, Jila Shahi, Baran Rasoulof
Prodiuseriai - Mohammad Rasoulof, Kaveh Farnam, Farzad Pak
Operatorius - Ashkan Ashkani
Montažo režisierius - Mohammadreza Muini, Meysam Muini
Kompozitoriai - Amir Molookpour
Pardavimo agentas - 
Platintojas - Kino Pavasaris Distribution
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Olegas Volkovas
Dialogai - Farsi
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija
2017 – Sąžiningas žmogus / A Man of Integrity
2013 – Rankraščiai nedega / Manuscripts Don't Burn
2011 – Sudie / Goodbye
2009 – Baltos pievos / The White Meadows
2008 – Vėjas / Head Wind
2005 – Geležinė sala / Iron Island
2002 – Saulėlydis / The Twilight

Taip pat gali patikti
Smurto monopolis
2020 / Prancūzija / rež. David Dufresne, David Dufresne
The Monopoly of Violence
Un pays qui se tient sage
Natūrali šviesa
2021 / Vengrija, Prancūzija, Vokietija, Latvija / rež. Dénes Nagy, Dénes Nagy
Natural Light
Természetes fény
Notturno
2020 / Italija, Prancūzija, Vokietija / rež. Gianfranco Rosi
Notturno

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.