kovo 19 d. - balandžio 1 d.

Programa

Dvaras
The Manor Malmkrog
2020 Rumunija 200 min N-16
Filmas pridėtas

Po neužmirštamo, intensyvaus vakarienės laukimo filme „Sieranevada" rumunų režisierius Cristi Puiu naujausiame filme dar laisviau žongliruoja kalba. Jis grįžta prie XIX amžiaus rusų rašytojo ir filosofo Vladimiro Solovjovo kūrinių ir šįkart remiasi jo knyga „Trys pokalbiai". Atokiame Transilvanijos dvare penki veikėjai diskutuoja moralės, religijos, progreso ir karo temomis. Filme vaidina lietuvių aktorė Diana Sakalauskaitė.
„Cristi Puiu – vienas intelektualiausių kino režisierių, kaskart iš naujo permąstantis ne tik visai Europai svarbias temas, bet ir pačią kino kalbą. Preciziškos mizanscenos, filosofiniai pokalbiai pareikalaus žiūrovų pastangų, bet už jas bus atlyginta su kaupu." (Mantė Valiūnaitė)


Meno vadovės Mantės Valiūnaitės filmo pristatymas https://youtu.be/TLFdg97REHA

Filmografija

2016 – Sieranevada („Kino pavasaris") / Sieranevada 

2013 – Trys interpretacijos pratimai / Three Exercises of Interpretation 

2005 – Aurora („Kino pavasaris") / Aurora 

2005 – Pono Lazaresku mirtis („Kino pavasaris") / The Death of Mr. Lazarescu 

2004 – Cigaretės ir kava (trumpametražis) / Cigarettes and Coffee (short) 

2001 – Reikalai ir pinigai / Stuff and Dough


9.2
Iš viso balsų: 6
Režisierius - Cristi Puiu
Scenarijaus autoriai - Cristi Puiu
Aktoriai - Agathe Bosch, Ugo Broussot, Marina Palii, Diana Sakalauskaité, Frédéric Schulz-Richard, István Teglas
Prodiuseriai - Anca Puiu, Smaranda Puiu, Milan Stojanović, Ivica Vidanović, Dan Wechsler, Jamal Zeinal-Zade, Andreas Roald, Jörgen Andersson, Kjell Åhlund, Peter Possne, Mirsad Purivatra, Labina Mitevska
Operatorius - Tudor Panduru
Montažo režisierius - Dragos Apetri, Andrei Iancu, Bogdan Zarnoianu
Kompozitoriai - 
Pardavimo agentas - Shellac
Platintojas - 
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Marius Juknevičius
Dialogai - prancūzų, rumunų, vengrų, vokiečių, anglų, rusų
Subtitrai - anglų, lietuvių
Filmografija

2016 – Sieranevada („Kino pavasaris") / Sieranevada 

2013 – Trys interpretacijos pratimai / Three Exercises of Interpretation 

2005 – Aurora („Kino pavasaris") / Aurora 

2005 – Pono Lazaresku mirtis („Kino pavasaris") / The Death of Mr. Lazarescu 

2004 – Cigaretės ir kava (trumpametražis) / Cigarettes and Coffee (short) 

2001 – Reikalai ir pinigai / Stuff and Dough


Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.