kovo 19 d. - balandžio 2 d.

Programa

CERN: eksperimentinis miestas
Almost Nothing: An Experimental City Almost Nothing: An Experimental City
2018 Italija, Prancūzija, Belgija 77 min N-7
Filmas pridėtas

Sveiki atvykę į CERN – Europos branduolinių tyrimų organizaciją. Prancūzijos ir Šveicarijos pasienyje įkurtoje požeminėje laboratorijoje buvo atrastas Higso bozonas – dieviškoji dalelė, o dabar svajojama įminti juodosios materijos mįslę. Kas yra tie fizikai atsidavę žmonės? Ir kaip atrodo jų darbo diena? Sąmojingas dokumentinis filmas pakvies susipažinti su daugiakultūre mokslininkų bendruomene, pasivaikščioti slaptais koridoriais ir prisėsti valgykloje, kurioje, sakoma, dažnai įvyksta svarbiausi atradimai.


„Žiūrint filmą įdomu viskas – nuo didžiojo hadronų greitintuvo konstrukcijų iki pokalbių apie tai, ko „beveik nėra". Tačiau labiausiai žavi tyrimų centro atmosfera, kur išsitrina rasės, tautybės ir religijos, o prie vieno stalo susėda jaunuoliai, garbaus amžiaus specialistai ir net poetai. Atrodo lyg utopija." (Gediminas Kukta)

Filmografija

Anna de Manincor:

2018 – CERN: eksperimentinis miestas (dok. f.) / Almost Nothing (doc.) (Kino pavasaris)

2016 – Paskendęs miestas (dok. f.) / The Drowned City (doc.)

2015 – Tvirtai ant mūsų smėlio (dok. f.) / Steadfast on Our Sand (doc.)

2011 – Kalva (trumpametražis dok. f.) / Hill (short doc.)

2010 – LKN slaptai (trumpametražis dok. f.) / LKN Confidential (short doc.)

Anna Rispoli:

2018 – CERN: eksperimentinis miestas (dok. f.) / Almost Nothing (doc.) (Kino pavasaris)

2015 – Tvirtai ant mūsų smėlio (dok. f.) / Steadfast on Our Sand (doc.)

2010 – LKN slaptai (trumpametražis dok. f.) / LKN Confidential (short doc.)

Massimo Carozzi:

2018 – CERN: eksperimentinis miestas / Almost Nothing (Kino pavasaris)


8.0
Iš viso balsų: 8
Režisierius - Anna Di Manincor, Anna Rispoli
Scenarijaus autoriai - Anna Di Manincor, Anna Rispoli
Aktoriai - 
Prodiuseriai - Serena Gramizzi, Laurence Ansquer, Bram Crols
Operatorius - Roberto Beani
Montažo režisierius - Davide Pepe, Anna de Manincor
Garso režisierius - Massimo Carozzi
Kompozitoriai - 
Pardavimo agentas - 
Platintojas - 
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Laura Vilkaitė-Lozdienė
Dialogai - italų, prancūzų, anglų
Subtitrai - anglų, lietuvių
Filmografija

Anna de Manincor:

2018 – CERN: eksperimentinis miestas (dok. f.) / Almost Nothing (doc.) (Kino pavasaris)

2016 – Paskendęs miestas (dok. f.) / The Drowned City (doc.)

2015 – Tvirtai ant mūsų smėlio (dok. f.) / Steadfast on Our Sand (doc.)

2011 – Kalva (trumpametražis dok. f.) / Hill (short doc.)

2010 – LKN slaptai (trumpametražis dok. f.) / LKN Confidential (short doc.)

Anna Rispoli:

2018 – CERN: eksperimentinis miestas (dok. f.) / Almost Nothing (doc.) (Kino pavasaris)

2015 – Tvirtai ant mūsų smėlio (dok. f.) / Steadfast on Our Sand (doc.)

2010 – LKN slaptai (trumpametražis dok. f.) / LKN Confidential (short doc.)

Massimo Carozzi:

2018 – CERN: eksperimentinis miestas / Almost Nothing (Kino pavasaris)


Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.