kovo 19 d. - balandžio 2 d.

Programa

Šviesos kariai
Faith Faith
2019 Italija 94 min N-16
Filmas pridėtas

Karinė disciplina, skustos galvos, balti drabužiai, technomuzika ir aklas pasišventimas ⎯ tai tik keli uždarame Italijos vienuolyne gyvenančios sektos kasdienybės įvaizdžiai. Vyrai, moterys ir vaikai, save vadinantys kariais vienuoliais ir motinomis sergėtojomis, jau seniai vienas kitam pakeitė šeimas, tačiau nepaisant šilumos ir artumo, treniruotėse jie negailestingai reiklūs. Vedami charizmatiško kung fu meistro, jie primena šaolino vienuolius, kurie kasdien nepaliaujamai treniruojasi, kad atėjus lemtingai dienai būtų nepalaužiami kovoje su blogiu.

„Kartais sunku suvokti, kaip režisierė sugebėjo taip arti prieiti ir priversti atvirauti šiuos fanatizmo vergus. Jų pasaulėžiūros ji neskuba nei teisti, nei teisinti, tačiau intymiuose nespalvotuose vaizduose fiksuodama griežtai disciplinuotą sektos narių kasdienybę žiūrovus veda įdomiu žmogaus tikėjimo ribų apmąstymo keliu." (Aistė Račaitytė)

Filmografija

2017 ⎯Kur krenta šešėliai / Dove cadono le ombre 

2016 ⎯Metai buvo vakar (trumpametražis) / Era ieri (short) 

2013 ⎯Iš gelmių (dok. f.) / From the Depths (doc.)

2010 ⎯Mano Marlboro miestas (dok. f.) / My Marlboro City (doc.)

2009 ⎯Mano slogioji meilė (trumpametražis dok. f.) / Mio sovversivo amore (doc. short)


7.5
Iš viso balsų: 2
Režisierius - Valentina Pedicini
Scenarijaus autoriai - Valentina Pedicini
Aktoriai - 
Prodiuseriai - Donatella Palermo
Operatorius - Bastian Esser
Montažo režisierius - Luca Mandrile
Garso režisierius - Simone Brizio, Oscar Stiebits
Kompozitoriai - 
Pardavimo agentas - Fandango
Platintojas - 
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Laura Vilkaitė-Lozdienė
Dialogai - italų
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija

2017 ⎯Kur krenta šešėliai / Dove cadono le ombre 

2016 ⎯Metai buvo vakar (trumpametražis) / Era ieri (short) 

2013 ⎯Iš gelmių (dok. f.) / From the Depths (doc.)

2010 ⎯Mano Marlboro miestas (dok. f.) / My Marlboro City (doc.)

2009 ⎯Mano slogioji meilė (trumpametražis dok. f.) / Mio sovversivo amore (doc. short)


Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.