kovo 19 d. - balandžio 1 d.

Programa

Proksima
Proxima Proxima
2019 Prancūzija 106 min N-7
Filmas pridėtas

Prancūzų astrofizikė Sara (Eva Green) paskutinę minutę pakviečiama prisijungti prie vienų metų trukmės programos „Proksima" ateities misijos į Marsą pratybų. Būdama vienintelė moteris, ji turi dirbti dukart daugiau, kad įrodytų kolegoms esanti verta kelionės į kosmosą. Kartu moteris stengiasi suderinti alinančias pratybas ir laiką su mylimiausiu žmogumi Žemėje – septynmete dukra Stela, kurią netrukus turės palikti. Filmo autentiškumą režisierė Alice Winocour išlaiko filmuodama realiose astronautų ir kosmoso tyrinėtojų darbo vietose.

„25-ąjį Vilniaus kino festivalį pradėsime režisūriškai išbaigtu autentišku Alice Winocour filmu apie dvigubą astronautės Saros misiją. Tikiuosi, kad šis filmas emociškai priartins žiūrovus prie šių metų festivalio temos „Ateitys". Kaip kinta atsisveikinimas su artimiausiais, kai tenka palikti ne miestą ar šalį, bet mūsų planetą Žemę?" (Mantė Valiūnaitė) 

Filmografija

 2015 – Sutrikimas / Disorder 

 2012 – Augustina / Augustine 

 2009 – Pina Colada (trumpametražis) / Pina Colada (Short) 

 2007 – Stebuklingasis Paryžius (trumpametražis) / Magic Paris (Short) 

 2005 – Virtuvė (trumpametražis) / Kitchen (Short) 


8.1
Iš viso balsų: 94
Režisierius - Alice Winocour
Scenarijaus autoriai - Alice Winocour
Aktoriai - Eva Green, Matt Dillon, Zélie Boulant, Aleksey Fateev, Lars Eidinger, Sandra Hüller
Prodiuseriai - Isabelle Madelaine, Emilie Tisné
Operatorius - Georges Lechaptois
Montažo režisierius - Julien Lacheray
Kompozitoriai - Ryuichi Sakamoto
Pardavimo agentas - PathÉ Films
Platintojas - Kino Pavasaris Distribution
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Laimonas Vaičius
Dialogai - prancūzų, vokiečių, rusų, anglų
Subtitrai - lietuvių, anglų (Vilniuje ir Forum Cinemas Kaune)
Filmografija

 2015 – Sutrikimas / Disorder 

 2012 – Augustina / Augustine 

 2009 – Pina Colada (trumpametražis) / Pina Colada (Short) 

 2007 – Stebuklingasis Paryžius (trumpametražis) / Magic Paris (Short) 

 2005 – Virtuvė (trumpametražis) / Kitchen (Short) 


Taip pat gali patikti
Egzaminas
2019 / Vokietija, Prancūzija / rež. Ina Weisse
The Audition
L'Audition
16 saulėtekių
2019 / Prancūzija / rež. Pierre-Emmanuel Le Goff
16 Sunrises
16 Levers de Soleil
Paskutinis patinas Žemėje
2019 / Nyderlandai, Vokietija, Belgija / rež. Floor van der Meulen
The Last Male on Earth

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.