pavasaris

Programa

Heimat yra erdvė laike
Heimat is a Space in Time Heimat Ist Ein Raum Aus Zeit
2019 Vokietija, Austrija 218 min N-16
Filmas pridėtas

Kokius pėdsakus erdvėje palieka laikas? Monumentalioje kino esė režisierius už kadro pasakoja sudėtingą savo šeimos ir gimtosios Vokietijos istoriją: nuo Pirmojo pasaulinio karo, Veimaro respublikos žlugimo, nacistinės Vokietijos iškilimo iki savo jaunystės metų komunistinėje Rytų Vokietijoje ir šių dienų. Pasinaudodamas laiškais, dienoraščiais, mokyklinių rašinių ištraukomis, dokumentais ir nespalvotais peizažais, autorius kuria pasakojimą apie prieštarų ir permainų epochą. Apie XX amžių kaip priminimą šiandienai.

„Istorikas Timothy Snyderis knygoje „Apie tironiją" rašo, kad XX amžiaus Europos istorija mums rodo, jog visuomenės gali palūžti, demokratijos žlugti, etika subyrėti, ir šiandien mums būtų naudinga suvokti kodėl. Filmas neatsakys į klausimą, bet su juo praleistos valandos, nė neabejoju, gali tapti prasmingiausios festivalyje." (Gediminas Kukta)

Filmografija

2014 – Miesto gyventojai (dok. f.) / Städtebewohner (doc.)

2012 – Išvada (dok. f.) / Consequence (doc.)

2012 – Būsena (dok. f.) / Die Lage (doc.)

2011 – Saulės sistema (dok. f.) / Solar System (doc.)

2009 – Medžiaga (dok.f.) / Material (doc.)

2008 – Vaikai. Kol laikas bėga (dok. f.) / Children. As Time Flies (doc.)

2002 – Tėvynė (dok. f.) / Fatherland (doc.)

2000 – Noištatas (Naujasis miestas): daiktų padėtis (dok. f.) / Neustadt (New Town): The State of Things (doc.)

1997 – Barluschke (dok. f.) / Barluschke (doc.)

1993 – Eismo kamštis: važiuokime (dok. f.) / Jammed: Let's Get Moving (doc.)

1992 – Geležies amžius (dok. f.) / Eisenzeit (doc.)

1985 – Žmonių policija 1985 (doc.) / Volkspolizei 1985 (doc.)

1984 – Namas 1984 (dok. f.) / Das Haus 1984 (doc.)


10.0
Iš viso balsų: 1
Režisierius - Thomas Heise
Scenarijaus autoriai - Thomas Heise
Aktoriai - 
Prodiuseriai - Heino Deckert, Constantin Wulff
Operatorius - Stefan Neuberger
Montažo režisierius - Chris Wright
Kompozitoriai - 
Pardavimo agentas - 
Platintojas - 
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Kristina Sprindžiūnaitė
Dialogai - vokiečių
Subtitrai - anglų, lietuvių
Filmografija

2014 – Miesto gyventojai (dok. f.) / Städtebewohner (doc.)

2012 – Išvada (dok. f.) / Consequence (doc.)

2012 – Būsena (dok. f.) / Die Lage (doc.)

2011 – Saulės sistema (dok. f.) / Solar System (doc.)

2009 – Medžiaga (dok.f.) / Material (doc.)

2008 – Vaikai. Kol laikas bėga (dok. f.) / Children. As Time Flies (doc.)

2002 – Tėvynė (dok. f.) / Fatherland (doc.)

2000 – Noištatas (Naujasis miestas): daiktų padėtis (dok. f.) / Neustadt (New Town): The State of Things (doc.)

1997 – Barluschke (dok. f.) / Barluschke (doc.)

1993 – Eismo kamštis: važiuokime (dok. f.) / Jammed: Let's Get Moving (doc.)

1992 – Geležies amžius (dok. f.) / Eisenzeit (doc.)

1985 – Žmonių policija 1985 (doc.) / Volkspolizei 1985 (doc.)

1984 – Namas 1984 (dok. f.) / Das Haus 1984 (doc.)


Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.