Grįžti atgal
Programa
Visi miestai

Cirkas

The Circus

1928 / Jungtinės Valstijos / 78 min / V
9.3
Iš viso balsų: 3, vidurkis: 9.3
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Cirkas on IMDb
FILMO SEANSAI
Uždaryti
Rodyti visus
Režisierius - Charles Chaplin
Scenarijaus autoriai - Charles Chaplin
Aktoriai - Charles Chaplin, Al Ernest Garcia, Merna Kennedy, Harry Crocker, George Davis, Henry Bergman
Prodiuseriai - Charles Chaplin
Operatorius - Roland Totheroh
Montažas - Charles Chaplin
Kompozitoriai - Charles Chaplin
Pardavimo agentas -
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai -
Subtitrai -

Legendinio Charlie Chaplino personažas Valkata apkaltinamas kišenvagyste ir, sprukdamas nuo policijos, pasislepia keliaujančiame cirke. Bet, kaip sakoma, nuo vilko ant meškos... Vargšelis pakliūva į sukto cirko šeimininko pinkles ir, pats to nesuprasdamas, tampa lankytojų linksmintoju. Vienintelė paguoda – pono įdukra. Vienintelė kliūtis – ji įsimyli kitą. Vienintelė išeitis – laimėti merginos širdį beprotišku triuku. Pirmąjį „Oskarą" Chaplinui atnešusią žaismingą nebyliąją komediją, kurios originalų garso takelį atliks Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, su visa šeima išvyskite Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.

„Ši komedija – garsiausio pasaulio kino komiko duoklė akrobatikai ir pantomimai, įkvėpusioms didžiuosius jo gyvenimo vaidmenis. Kaip rašė kino teoretikas Béla Balázsas, plokščios Chaplino personažo pėdos, pasirodo, priklauso velniškai vikriam akrobatui, jo sutrikusi šypsena paperka, o naivumas apdovanotas genialia išmintimi." (Gediminas Kukta)

Filmografija

1967 – Grafienė iš Honkongo / A Countess from Hong Kong

1957 – Karalius Niujorke / King in New York

1952 – Rampos šviesa / Limelight

1940 – Ponas Verdu / Monsieur Verdoux

1940 – Didysis diktatorius / The Great Dictator

1936 – Naujieji laikai / Modern Times

1931 – Didmiesčio žiburiai / City Lights

1925 – Aukso karštligė / The Gold Rush

1923 – Piligrimas / The Pilgrim

1921 – Mažylis / The Kid

1918 – Šuniškas gyvenimas (trumpametražis) / A Dog's Life (short)

1917 – Imigrantas (trumpametražis) / The Immigrant (short)

1915 – Valkata (trumpametražis) / The Tramp (short)