pavasaris

Programa

Cirkas
The Circus The Circus
1928 Jungtinės Valstijos 78 min V
Filmas pridėtas

Legendinio Charlie Chaplino personažas Valkata apkaltinamas kišenvagyste ir, sprukdamas nuo policijos, pasislepia keliaujančiame cirke. Bet, kaip sakoma, nuo vilko ant meškos... Vargšelis pakliūva į sukto cirko šeimininko pinkles ir, pats to nesuprasdamas, tampa lankytojų linksmintoju. Vienintelė paguoda – pono įdukra. Vienintelė kliūtis – ji įsimyli kitą. Vienintelė išeitis – laimėti merginos širdį beprotišku triuku. Pirmąjį „Oskarą" Chaplinui atnešusią žaismingą nebyliąją komediją su visa šeima išvyskite Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre ⎯ filmo originalų garso takelį atliks Šv. Kristoforo kamerinis orkestras.

„Ši komedija – garsiausio pasaulio kino komiko duoklė akrobatikai ir pantomimai, įkvėpusioms didžiuosius jo gyvenimo vaidmenis. Kaip rašė kino teoretikas Béla Balázsas, plokščios Chaplino personažo pėdos, pasirodo, priklauso velniškai vikriam akrobatui, jo sutrikusi šypsena paperka, o naivumas apdovanotas genialia išmintimi." (Gediminas Kukta)

Filmografija

1967 – Grafienė iš Honkongo / A Countess from Hong Kong

1957 – Karalius Niujorke / King in New York

1952 – Rampos šviesa / Limelight

1940 – Ponas Verdu / Monsieur Verdoux

1940 – Didysis diktatorius / The Great Dictator

1936 – Naujieji laikai / Modern Times

1931 – Didmiesčio žiburiai / City Lights

1925 – Aukso karštligė / The Gold Rush

1923 – Piligrimas / The Pilgrim

1921 – Mažylis / The Kid

1918 – Šuniškas gyvenimas (trumpametražis) / A Dog's Life (short)

1917 – Imigrantas (trumpametražis) / The Immigrant (short)

1915 – Valkata (trumpametražis) / The Tramp (short)


9.5
Iš viso balsų: 4
Režisierius - Charles Chaplin
Scenarijaus autoriai - Charles Chaplin
Aktoriai - Charles Chaplin, Al Ernest Garcia, Merna Kennedy, Harry Crocker, George Davis, Henry Bergman
Prodiuseriai - Charles Chaplin
Operatorius - Roland Totheroh
Montažo režisierius - Charles Chaplin
Kompozitoriai - Charles Chaplin
Pardavimo agentas - 
Platintojas - 
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Laimonas Vaičius
Dialogai - 
Subtitrai - 
Filmografija

1967 – Grafienė iš Honkongo / A Countess from Hong Kong

1957 – Karalius Niujorke / King in New York

1952 – Rampos šviesa / Limelight

1940 – Ponas Verdu / Monsieur Verdoux

1940 – Didysis diktatorius / The Great Dictator

1936 – Naujieji laikai / Modern Times

1931 – Didmiesčio žiburiai / City Lights

1925 – Aukso karštligė / The Gold Rush

1923 – Piligrimas / The Pilgrim

1921 – Mažylis / The Kid

1918 – Šuniškas gyvenimas (trumpametražis) / A Dog's Life (short)

1917 – Imigrantas (trumpametražis) / The Immigrant (short)

1915 – Valkata (trumpametražis) / The Tramp (short)


Taip pat gali patikti
Zomša
2019 / Prancūzija / rež. Quentin Dupieux
Deerskin
Le Daim
Parazitas
2019 / Pietų Korėja / rež. Bong Joon-ho
Parasite
Gisaengchung
Žiūrėti namuose
Liepsnojančios moters portretas
2019 / Prancūzija / rež. Céline Sciamma
Portrait of A Lady on Fire
Portrait De La Jeune Fille En Feu
Žiūrėti namuose

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.