kovo 19 d. - balandžio 2 d.

Programa

Palikimas
The Domain A Herdade
2019 Portugalija 164 min N-16
Filmas pridėtas

Mirus tėvui, broliai Fernandesai paveldi vieną didžiausių Europoje dvarų ir jo diktuojamą gyvenimo būdą, tačiau į jų autonomiją kėsinasi besikeičiančios politinės jėgos ⎯ iš pradžių fašistinis Antrosios respublikos režimas, vėliau po Gvazdikų revoliucijos šalies išteklius nacionalizuoti siekę socialistai. Po dešimtmečius trukusių alinančių politinių audrų Fernandesų imperija išgyvena nuosmukį, o broliai ir jų sugniuždytos žmonos susiduria su dar kitokiu palikimu – neištikimybe, alkoholizmu ir patriarchalinės santvarkos neveiksnumu.

„Panašiai kaip G. G. Marquezoromane „Šimtas metų vienatvės", trijų vienos Portugalijos šeimos kartų kronikos atskleidžia kelių audringų dešimtmečių socialinę, politinę ir ekonominę šalies istoriją. Ši alegorija apie laiko ir istorinių jėgų neišvengiamumą artima graikų tragedijai." (Aistė Račaitytė)


Meno vadovės Mantės Valiūnaitės filmo pristatymas https://youtu.be/XH-HWFbyIr4

Filmografija

2019 – Žirafos gyvenimo liūdesys ir džiaugsmas / Tristeza e Alegria na Vida das Girafas

2014 – Choras (trumpametražis) / Chorus (short)

2008 – Triukšmas / Noise

2006 – Kraujo prakeiksmas / Blood Curse

2001 – Pabudimas (trumpametražis)/ Waking Up (short)

1999 – Skęsti (trumpametražis) / Sink (short) 


8.3
Iš viso balsų: 9
Režisierius - Tiago Guedes
Scenarijaus autoriai - Rui Cardoso Martins
Aktoriai - Albano Jeronimo, Sandra Faleiro
Prodiuseriai - Paulo Branco, Tiago Guedes
Operatorius - Joao Lanca Morais
Montažo režisierius - Roberto Perpignani
Kompozitoriai - 
Pardavimo agentas - Alfama Films
Platintojas - 
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Aušrinė Benedikt
Dialogai - portugalų
Subtitrai - anglų, lietuvių
Filmografija

2019 – Žirafos gyvenimo liūdesys ir džiaugsmas / Tristeza e Alegria na Vida das Girafas

2014 – Choras (trumpametražis) / Chorus (short)

2008 – Triukšmas / Noise

2006 – Kraujo prakeiksmas / Blood Curse

2001 – Pabudimas (trumpametražis)/ Waking Up (short)

1999 – Skęsti (trumpametražis) / Sink (short) 


Taip pat gali patikti
Parazitas
2019 / Pietų Korėja / rež. Bong Joon-ho
Parasite
Gisaengchung
Žiūrėk filmą namuose

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.