kovo 19 d. - balandžio 2 d.

Programa

Sapnų Kordiljeros
The Cordillera of Dreams La cordillère des songes
2019 Prancūzija, Čilė 84 min N-13
Filmas pridėtas

Patricio Guzmánas Čilę paliko daugiau nei prieš 40 metų, karinei diktatūrai nuvertus demokratinę valdžią, tačiau jis niekada nenustojo mąstyti apie savo šalį, jos kultūrą ir vietą žemėlapyje. Garsiame poetinės dokumentikos filme „Nostalgija šviesai" ištyrinėjęs dykumą šiaurėje, o „Perlinėje sagoje" ⎯pietinę Čilės pakrantę, jis grįžo į gimtinę norėdamas atskleisti paslaptis, slypinčias mįslingame, šalį tarsi stuburas skrodžiančiame Kordiljerų kalnyne, kuris skiria Čilę nuo likusio pasaulio.

 

„Kanų kino festivalyje specialiu prizu apdovanotas filmas baigia labai asmenišką ir jaudinančią Čilės kino patriarcho trilogiją apie sudėtingą šalies kultūrinę ir politinę praeitį. Kvapą gniaužiantys kalnų peizažai slepia istoriją, apie kurią niekas nedrįsta kalbėti." (Aistė Račaitytė)

Programos sudarytojos Aistės Račaitytės filmo pristatymas https://youtu.be/59B2uOSy66M

Filmografija

2015 – Perlinė saga (dok. f.) („Kino pavasaris") / The Pearl Button (doc.) 

2010 – Nostalgija šviesai (dok. f.) / Nostalgia for the Light (doc.)

2004 – Salvadoras Allende (dok. f.) / Salvador Allende (doc.)

2001 – Pinocheto byla (dok. f.) / The Pinochet Case (doc.)

1997 – Čilė: užsispyrusi atmintis (dok. f.) / Chile, the Obstinate Memory (doc.)

1995 – Miestas viloje (dok. f.) / Pueblo en vilo (doc.)

1991 – Pietinis kryžius (dok. f.) / The Southern Cross (doc.)

1987 – Dievo vardu (dok. f.) / En nombre de Dios (doc.)

1983 – Vėjų rožė (dok. f.) / La rosa de los vientos 

1979 – Mūšis už Čilę: 3 dalis (dok. f.) / The Battle of Chile: Part III (doc.)

1976 – Mūšis už Čilę: 2 dalis (dok. f.) / The Battle of Chile: Part II (doc.)

1975 – Mūšis už Čilę: 1 dalis (dok. f.) / The Battle of Chile: Part I (doc.)

1972 – Spalio atsakas(dok. f.) / La respuesta de octubre (doc.)

1972 – Pirmieji metai (dok. f.) / El primer año (doc.)


9.7
Iš viso balsų: 6
Režisierius - Patricio Guzmán
Scenarijaus autoriai - Patricio Guzmán
Aktoriai - 
Prodiuseriai - Renate Sachse
Operatorius - Samuel Lahu
Montažo režisierius - Emmanuelle Joly
Garso režisierius - Álvaro Silva Wuth
Kompozitoriai - 
Pardavimo agentas - Pyramide International
Platintojas - 
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Lina Černiauskaitė
Dialogai - ispanų
Subtitrai - anglų, lietuvių
Filmografija

2015 – Perlinė saga (dok. f.) („Kino pavasaris") / The Pearl Button (doc.) 

2010 – Nostalgija šviesai (dok. f.) / Nostalgia for the Light (doc.)

2004 – Salvadoras Allende (dok. f.) / Salvador Allende (doc.)

2001 – Pinocheto byla (dok. f.) / The Pinochet Case (doc.)

1997 – Čilė: užsispyrusi atmintis (dok. f.) / Chile, the Obstinate Memory (doc.)

1995 – Miestas viloje (dok. f.) / Pueblo en vilo (doc.)

1991 – Pietinis kryžius (dok. f.) / The Southern Cross (doc.)

1987 – Dievo vardu (dok. f.) / En nombre de Dios (doc.)

1983 – Vėjų rožė (dok. f.) / La rosa de los vientos 

1979 – Mūšis už Čilę: 3 dalis (dok. f.) / The Battle of Chile: Part III (doc.)

1976 – Mūšis už Čilę: 2 dalis (dok. f.) / The Battle of Chile: Part II (doc.)

1975 – Mūšis už Čilę: 1 dalis (dok. f.) / The Battle of Chile: Part I (doc.)

1972 – Spalio atsakas(dok. f.) / La respuesta de octubre (doc.)

1972 – Pirmieji metai (dok. f.) / El primer año (doc.)


Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.