kovo 19 d. - balandžio 2 d.

Programa

Bakurau
Bacurau Bacurau
2019 Brazilija, Prancūzija 132 min N-16
Filmas pridėtas

Netolimoje ateityje atokiame Brazilijos kaimelyje Bacurau gedima vyriausiosios gyventojos Karmelitos. Į močiutės laidotuves grįžusi jauna moteris Teresa suvokia, kaip smarkiai čia viskas pasikeitė: ne tik atjungtas geriamasis vanduo, trūksta vaistų, bet ir sutemų paukštį reiškiantis Bacurau ištrintas kone iš visų žemėlapių. Vis dėlto čia užklysta įvairiausio plauko prašalaičių. Kai kurių ketinimai itin grėsmingi. Ši socialinė ir politinė alegorija brazilams pelnė Kanų žiuri prizą.

„Mokslinė fantastika, detektyvas, trileris, neovesternas, socialinė drama, distopija – visų šių žanrų samplaiką rasite šiame filme. Jame atsispindi pagrindinė šių metų festivalio, o gal ir pasaulio kino, teminės krypties ATEITYS amplitudė. Esu tikra, kad įsigilinę lengvai perkąsite daugiasluoksnę filmo potekstę." (Dovilė Raustytė-Mateikė)

Filmografija

Kleber Mendonça Filho

2016 – Vandenis („Kino pavasaris") / Aquarius 

2012 – Garsai kaimynystėje / Neighboring Sounds

2010 – Magiška šviesa (trumpametražis) / Lux Industrial Magica (short)
2009 – Šaltieji tropikai (trumpametražis) / Cold Tropics (short)
2008 – Kritikas / Critico 
2007 – Penktadienio naktis, šeštadienio rytas (trumpametražis) / Friday Night Saturday Morning (short)
2005 – Buitinė technika (trumpametražis) / Eletrodoméstica (short)
2004 – Žalias vinilas (trumpametražis) / Vinil Verde (short)
2002 – Maža medvilnės mergaitė (trumpametražis) / A Menina do Algodão (short)
1997 – Narvuose (trumpametražis) / Enjaulado (short)

Juliano Dornelles

2016 – Brumo gatvės atlejė / O Ateliê da Rua do Brum
2011 – Sveikame kūne – sveika siela (trumpametražis) / Mens Sana in Corpore Sano (short)
2005 – Biologinė įvairovė (trumpametražis) / Biodiversidade (short)


8.5
Iš viso balsų: 50
Režisierius - Kleber Mendonça Filho, Juliano Dornelles
Scenarijaus autoriai - Juliano Dornelles, Kleber Mendonça Filho
Aktoriai - Barbara Colen, Sonia Braga, Udo Kier, Thomas Aquino
Prodiuseriai - Dora Amorim, Saïd Ben Saïd , Kevin Chneiweiss, Carlos Diegues, Emilie Lesclaux, Tiago Melo, Kateryna Merkt, Michel Merkt, Olivier Père, Sophie Roudaut
Operatorius - Pedro Sotero
Montažo režisierius - Eduardo Serrano
Garso režisierius - 
Kompozitoriai - Mateus Alves, Tomaz Alves Souza
Pardavimo agentas - SBS International
Platintojas - 
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Aušrinė Benedikt
Dialogai - portugalų, anglų
Subtitrai - anglų, lietuvių
Filmografija

Kleber Mendonça Filho

2016 – Vandenis („Kino pavasaris") / Aquarius 

2012 – Garsai kaimynystėje / Neighboring Sounds

2010 – Magiška šviesa (trumpametražis) / Lux Industrial Magica (short)
2009 – Šaltieji tropikai (trumpametražis) / Cold Tropics (short)
2008 – Kritikas / Critico 
2007 – Penktadienio naktis, šeštadienio rytas (trumpametražis) / Friday Night Saturday Morning (short)
2005 – Buitinė technika (trumpametražis) / Eletrodoméstica (short)
2004 – Žalias vinilas (trumpametražis) / Vinil Verde (short)
2002 – Maža medvilnės mergaitė (trumpametražis) / A Menina do Algodão (short)
1997 – Narvuose (trumpametražis) / Enjaulado (short)

Juliano Dornelles

2016 – Brumo gatvės atlejė / O Ateliê da Rua do Brum
2011 – Sveikame kūne – sveika siela (trumpametražis) / Mens Sana in Corpore Sano (short)
2005 – Biologinė įvairovė (trumpametražis) / Biodiversidade (short)


Taip pat gali patikti
Parazitas
2019 / Pietų Korėja / rež. Bong Joon-ho
Parasite
Gisaengchung
Žiūrėk filmą namuose

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.