kovo 19 d. - balandžio 2 d.

Programa

Parazitas
Parasite Gisaengchung
2019 Pietų Korėja 132 min N-16
Filmas pridėtas

„Auksine palmės šakele" ir net 4 „Oskarais" apdovanotame filme pasakojama apie ankštame rūsyje gyvenančią Ki-taeko šeimą. Ši, nors ir tvirta kaip kumštis, gyvena nepakeliamame skurde, o jų ateitis atrodo miglota. Kitame miesto gale verslininko Parko šeima nieko nestokodama gyvena prabangioje viloje. Dėl laimingo atsitiktinumo vyriausiasis Ki-taeko sūnus gauna privataus Parko dukros mokytojo darbą, o jo artimiesiems akimirksniu gimsta savanaudiškas planas, kaip išbristi iš skurdo. Nesustabdoma įvykių grandinė dviejų šeimų likimus supins negrįžtamai.

„Korėjos kino meistras Bong Joon Ho siūlo formaliai įspūdingą intelektualią pramogą, kurią vadina „komedija be klounų ir tragedija be blogiukų". Jo peripetijose klasių skirtumai tampa varomąja veiksmo jėga, vedančia link galingo kulminacinio sprogimo." (Aistė Račaitytė)

Filmografija
2017 - Okja 
2013 - Sniego traukinys („Kino pavasaris") / Snowpiercer 
2009 - Motina / Mother 
2006 - Šeimininkas / The Host 
2003 - Prisiminimai apie žmogžudystę / Memories of Murder 
2000 - Lojantys šunys nekanda / Barking Dogs Never Bite

8.9
Iš viso balsų: 119
Režisierius - Bong Joon-ho
Scenarijaus autoriai - Bong Joon-ho, Han Jin Won
Aktoriai - Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Choi Woo-Shik, Park So-Dam, Lee Jung-Eun, Chang Hyae-Jin
Prodiuseriai - Kwak Sin-ae, Jang Young-Hwan, Moon Yang-Kwon, Bong Joon-ho
Operatorius - Hong Kyung-pyo
Montažo režisierius - Yang Jinmo
Garso režisierius - Choi Tae-young
Kompozitoriai - Jung Jae Il
Pardavimo agentas - CJ Entertainment
Platintojas - Kino Pavasaris Distribution
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Martynas Šiaučiūnas-Kačinskas
Dialogai - korėjiečių
Subtitrai - lietuvių, anglų (Vilniuje ir Forum Cinemas Kaune)
Filmografija
2017 - Okja 
2013 - Sniego traukinys („Kino pavasaris") / Snowpiercer 
2009 - Motina / Mother 
2006 - Šeimininkas / The Host 
2003 - Prisiminimai apie žmogžudystę / Memories of Murder 
2000 - Lojantys šunys nekanda / Barking Dogs Never Bite

Taip pat gali patikti
Palikimas
2019 / Portugalija / rež. Tiago Guedes
The Domain
A Herdade
Žiūrėk filmą namuose
Bakurau
2019 / Brazilija, Prancūzija / rež. Kleber Mendonça Filho, Juliano Dornelles
Bacurau
Žiūrėk filmą namuose
Skiriamieji ženklai / iki 04 02
2020 / Meksika, Ispanija / rež. Fernanda Valadez
Identifying Features
Sin señas particulares

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.