kovo 19 d. - balandžio 2 d.

Programa

Sinonimai
Synonyms Synonymes
2019 Prancūzija, Izraelis, Vokietija 123 min N-16
Filmas pridėtas

Jaunas vyras Joavas pabėga iš Izraelio, norėdamas ištrinti savo kilmę ir tapti tikru prancūzu. Vaikinas pabunda nuogas tuščio buto vonioje, visi jo daiktai dingę. Joavą išgelbėja jauna prancūzų porelė, jie ir tampa jo vedliais nepažįstamame mieste. Vaikinas atsisako kalbėti hebrajiškai ir bet kokia kaina stengiasi atrasti naują tapatybę – nuo stilingos aprangos iki besaikio prancūziškų sinonimų mokymosi. Išradingas filmas, laimėjęs Berlyno „Auksinį lokį", kalba apie pastangas sukurti save iš naujo.

 

„Filmas nuo pat pirmų minučių žada nepaprastą kelionę, kurioje dėl originalios režisūros ir stipraus scenarijaus skleidžiasi politinis kontekstas ir tapatybės klausimai. Įsimintina vaidyba ir montažas sukuria komišką ir aštrią intonaciją. Šio filmo laisvė, tikiu, daugeliui primins geriausius prancūzų Naujosios bangos filmus." (Mantė Valiūnaitė)

Filmą pristato Izraelio ambasada

Filmografija

2015 – Kodėl? (trumpametražis) / Why? (short)

2014 – Meilės laiškas kinui / Love Letter to Cinema

2014 –Auklėtoja / The Kindergarted Teacher

2013 – Pėdsakai Jeruzalėje / Footsteps in Jerusalem

2011 – Policininkas / Policeman

2006 – Emilės mergina / Emile's Girlfriend 

2005 – Kelias (trumpametražis) / Road (short)


7.2
Iš viso balsų: 29
Režisierius - Nadav Lapid
Scenarijaus autoriai - Nadav Lapid, Haim Lapid
Aktoriai - Tom Mercier, Quentin Dolmaire, Louise Chevillotte
Prodiuseriai - Saïd Ben Saïd, Michel Merkt, Jonas Dornbach, Janine Jackowski, Talia Kleinhendler, Osnat Handelsman-keren
Operatorius - Shai Goldman
Montažo režisierius - Era Lapid, Neta Braun, François Gédigier
Garso režisierius - Sandy Notarianni
Kompozitoriai - 
Pardavimo agentas - SBS International
Platintojas - Kino Pavasaris Distribution
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Julius Žemkauskas
Dialogai - prancūzų, anglų, hebrajų
Subtitrai - lietuvių, anglų (Vilniuje ir Forum Cinemas Kaune)
Filmografija

2015 – Kodėl? (trumpametražis) / Why? (short)

2014 – Meilės laiškas kinui / Love Letter to Cinema

2014 –Auklėtoja / The Kindergarted Teacher

2013 – Pėdsakai Jeruzalėje / Footsteps in Jerusalem

2011 – Policininkas / Policeman

2006 – Emilės mergina / Emile's Girlfriend 

2005 – Kelias (trumpametražis) / Road (short)


Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.