Grįžti atgal

Second Hand

Second Hand

2019 / Lietuva / 86 min / N-13
9.3
Iš viso balsų: 21, vidurkis: 9.3
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Režisierius -

Artūras Jevdokimovas

Scenarijaus autoriai -

Arturas Jevdokimovas, Arūnas Matelis, Ramunė Rakauskaitė

Aktoriai -
Prodiuseriai -

Arūnas Matelis, Algimantė Matelienė

Operatorius - Vytautas Rimkevičius, Eitvydas Doškus
Montažas - Alina Stankevič
Kompozitoriai - Jokūbas Tulaba
Pardavimo agentas -
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - lietuvių, rusų, prancūzų, anglų, vengrų
Subtitrai - anglų, lietuvių

„A. Jevdokimovą kine visuomet domino nepatogios tiesos ir įvairūs visuomenės užkaboriai. Šį kartą jis atsisuka į nuo Lietuvos neatskiriamą šiuolaikinę išeiviją, kuri dažnai pažįstama iš įvairių mitų ir nuogirdų. Atidengdamas paslapties šydą, per netikėtą padėvėtų drabužių kelionę, režisierius pateikia įdomų, kritišką žvilgsnį į emigrantų kasdienybę.“ (A. Račaitytė)

 

Ar kada susimąstėte, iš kur atkeliauja drabužiai į padėvėtų rūbų parduotuves? Per Didžiąją Britaniją driekiasi tamsus aukojamų drabužių surinkimo verslo tinklas. Filmas seka „labdaros“ keliu iš Londono į Lietuvą ir fiksuoja nematomų, tuo užsiimančių lietuvių emigrantų kasdienybę. Šioje dokumentinėje komedijoje su detektyvo elementais atsiskleidžia keturių spalvingų personažų gyvenimas: jie susiduria su kultūriniais skirtumais ir tragikomiškais įvykiais, bet nepraranda užsidegimo bei ironijos kartais žiaurioje ir nežmoniškoje aplinkoje. 

Filmografija

2015 — Suokalbio antologija (dok. f.)

1999 — In Vogue (dok. f.)

1997 — Praėjusio filmo atminimui (dok. f.)

1995 — Vienas klausimas (dok. f.)

1994 — Tinklai (dok. f.)

1992 — Aukštyn upe (dok. f.)

1991 — Kirtimų Idilės (dok. f.)

1990 — Pasivaikščiojimas zonoje (dok. f.)