Grįžti atgal
Programa

Medžiojant mafiją

Shooting the Mafia

2019 / Airija, Jungtinės Valstijos / 94 min / N-16
7.7
Iš viso balsų: 6, vidurkis: 7.7
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Medžiojant mafiją on IMDb
FILMO SEANSAI
Uždaryti
Rodyti visus
Režisierius -

Kim Longinotto

Scenarijaus autoriai -
Aktoriai -
Prodiuseriai -

Niamh Fagan

Operatorius -
Montažas - Ollie Huddleston
Kompozitoriai - Ray Harman
Pardavimo agentas - Metfilm sales
Platintojas - Nonstop Entertainment
Gamybos kompanija -
Dialogai - anglų, italų
Subtitrai - lietuvių, anglų

„Viena garsiausių dokumentinio kino kūrėjų britė Kim Longinotto yra tikra portretų meistrė. Šiame filme telpa stulbinančios menininkės fotografijos, jaudinanti moters išlaisvėjimo istorija konservatyvioje visuomenėje, platus socialinis kontekstas ir be galo mieli į devintą dešimtį įkopusios moters susitikimai su buvusiais meilužiais.“ (A. Račaitytė) 


Pirmą kartą atsukusi fotoaparato objektyvą į brutaliai nužudytą žmogų, sicilietė Letizia Battaglia pradėjo visą gyvenimą truksiančią kovą su mafija. Aistra fotografijai jai suteikė jėgų palikti tradicinį šeimos pasaulį ir tapti fotožurnaliste pačiu kruviniausiu šiuolaikinės Italijos istorijos laikotarpiu. Be baimės, su tvirta estetine pajauta moteris fiksavo kasdienį Sicilijos gyvenimą – nuo vedybų iki laidotuvių ir šiurpių paprastų gyventojų žmogžudysčių. Tam, kad papasakotų savo mylimos, mafijos nutildytos bendruomenės istoriją.

Filmografija

2015 – Sapnų gaudyklė (dok. f.) / Dreamcatcher (doc.) 
2013 – Salma (dok. f.) / Salma (doc.)
2010 – Rausvas saris (dok. f.) / Pink Saris (doc.)
2008 – Šiurkščios tetulės (dok. f.) / Rough Aunties (doc.)
2005 – Svainės (dok. f.) / Sisters in Law (doc.) 
2002 – Diena, kurios niekad nepamiršiu (dok. f.) / The Day I Will Never Forget (doc.) 
2001 – Pabėgimas (dok. f.) / Runaway (doc.) 
2000 – Gaea merginos (dok. f.) / Gaea Girls (doc.)
1998 – Skyrybos iranietiškai (dok. f.) / Divorce Iranian Style (doc.)
1995 – Šinjuku vaikinai (dok. f.) / Shinjuku Boys (doc.) 
1993 – Gera Tokijo žmona (dok. f.) / The Good Wife of Tokyo (doc.)
1990 – Paslėpti veidai (dok. f.) / Hidden Faces (doc.)