Grįžti atgal
Programa

Balta medžiaga

White Material

2009 / Prancūzija, Kamerūnas / 106 min / N-16
8.2
Iš viso balsų: 13, vidurkis: 8.2
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Balta medžiaga on IMDb
Režisierius -

Claire Denis

Scenarijaus autoriai -

Claire Denis, Marie N'Diaye

Aktoriai -

Isabelle Huppert, Christophe Lambert, Isaach De Bankolé

Prodiuseriai -

Pascal Caucheteux, Serge Hayat

Operatorius - Yves Cape
Montažas - Guy Lecorne
Kompozitoriai - Stuart Staples
Pardavimo agentas - Wild Bunch
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - prancūzų
Subtitrai - lietuvių, anglų

„Kolonializmas yra bene ryškiausia Claire Denis kūryboje pasikartojanti tema, leidžianti nuspėti, kad kinas Afrikoje užaugusiai režisierei tapo savotiška terapija bandant susitaikyti su pasąmonine savo pačios kalte. Nors tema ir žiauri, filmas kupinas grožio, o Marijos vaidmuo tapo neabejotinai vienu įsimintiniausių Isabelle Huppert kūryboje." (A. Račaitytė)


Pilietinis karas buvusioje Prancūzijos kolonijoje Afrikoje jau visai ant slenksčio – per radiją skelbiama, kad kolonialistų valandos suskaičiuotos, o aplink laksto ginkluoti vaikai. Tačiau baltaodės kavos plantacijų šeimininkės Marijos (Isabelle Huppert) galvoje tik desperatiškas tikslas nuimti prisirpusį derlių. Filme, kurio įspūdingas Claire Denis stilius įtraukia žiūrovą į įvykių verpetą, atkuriama įsimintina Europos kolonializmo agonija. Kartu tai – įtaigus sutrikusios moters portretas.

Filmografija

2018 – High Life
2017 – Izabelė ir jos vyrai / Let the Sunshine In (Kino pavasaris)
2013 – Niekšai / Bastards (Kino pavasaris)
2009 – Balta medžiaga / White Material 
2008 – 35 taurelės romo / 35 Shots of Rum 
2004 – Įsibrovėlis / The Intruder
2002 – Penktadienio vakaras / Friday Night
2001 – Nemalonumai kiekvieną dieną / Trouble Every Day
1999 – Gražus darbas / Beau travail
1997 – Nanetė ir Bonis / Nenette and Boni
1994 – Aš nenoriu miego / I Can't Sleep
1990 – Nebijau, nemirsiu / No Fear, No Die
1988 – Šokoladas / Chocolat