Grįžti atgal
Programa

Penktadienio vakaras

Friday Night

Vendredi soir

2002 / Prancūzija / 90 min / N-16
8.5
Iš viso balsų: 2, vidurkis: 8.5
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Penktadienio vakaras on IMDb
Režisierius -

Claire Denis

Scenarijaus autoriai -

Claire Denis, Emmanuèle Bernheim

Aktoriai -

Vincent Lindon, Valérie Lemercier, Hélène de Saint-Père, Hélène Fillières, Grégoire Colin

Prodiuseriai -

Bruno Pesery

Operatorius - Agnès Godard
Montažas - Nelly Quettier
Kompozitoriai - Dickon Hinchliffe
Pardavimo agentas - The Festival Agency
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - prancūzų
Subtitrai - lietuvių, anglų

„Dviejų asmenų pažinties istoriją režisierė pasakoja pustoniais, tarsi puse lūpų, darydama elipses. Labiau nei žodžiais ji pasitiki kūno kalba ir tyla – tikrosiomis aistros palydovėmis.“ (G. Kukta)

Lori išsikrausto pas mylimąjį. Butas pilnas dėžių, tuoj reikės vykti į kitą Paryžiaus galą. Bet prieš tai – vakarienė pas draugus. Moteris sėda į automobilį, bet važiuodama patenka į spūstį. Mieste vyksta streikas. Eismas sustojęs. Visi irzlūs. Padrąsinta radijo laidos vedėjų padėti nepažįstamiesiems šį šaltą vakarą, Lori priima į automobilį Žaną – aukštą išvaizdų vyriškį. Dabar jie jau dviese iriasi tamsiomis gatvėmis. Arčiau tikslo. Arčiau vienas kito. Į naktį, kuri galbūt pakeis jų gyvenimą.

Filmografija

2018 – Gyvenimas aukštybėse / High Life (Kino pavasaris)
2017 – Izabelė ir jos vyrai / Let the Sunshine In (Kino pavasaris)
2013 – Niekšai / Bastards (Kino pavasaris)
2009 – Balta medžiaga / White Material 
2008 – 35 taurelės romo / 35 Shots of Rum 
2004 – Įsibrovėlis / The Intruder
2002 – Penktadienio vakaras / Friday Night
2001 – Nemalonumai kiekvieną dieną / Trouble Every Day
1999 – Gražus darbas / Beau travail
1997 – Nanetė ir Bonis / Nenette and Boni
1994 – Aš nenoriu miego / I Can’t Sleep
1990 – Nebijau, nemirsiu / No Fear, No Die
1988 – Šokoladas / Chocolat