Grįžti atgal

Šokoladas

Chocolate

Chocolat

1988 / Prancūzija, Vokietija, Kamerūnas / 105 min / N-13
8.8
Iš viso balsų: 10, vidurkis: 8.8
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Šokoladas on IMDb
Režisierius -

Claire Denis

Scenarijaus autoriai -

Claire Denis, Jean-Pol Fargeau

Aktoriai -

Isaach De Bankolé, Giulia Boschi, François Cluzet, Jean-Claude Adelin, Laurent Arnal

Prodiuseriai -

Alain Belmondo, Jean-Paul Belmondo, Gérard Crosnier

Operatorius - Robert Alazraki
Montažas - Monica Coleman, Claudine Merlin, Sylvie Quester
Kompozitoriai - Abdullah Ibrahim
Pardavimo agentas - Mk2 Films
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - prancūzų, anglų
Subtitrai - lietuvių, anglų

„Debiutinis Claire Denis filmas iškart įrašė šią kūrėją į talentingiausių prancūzų režisierių gretas dėl savitos kino kalbos ir jau tada ryškaus dėmesio žmogaus kūniškumui. Iš dalies autobiografiniame pasakojime režisierė tarsi iš vaiko perspektyvos stebi sudėtingus suaugusiųjų žaidimus, kurie žeidžia ir atrodo dirbtini.“ (M. Valiūnaitė) 


Jauna prancūzė grįžta į Vakarų Afrikos tylą permąstyti savo vaikystės dienų prancūzų kolonizuotame Kamerūne. Ji atsimena namą, kuriame gyveno su mama Amy ir dažnai keliaujančiu tėčiu, vietiniu administratoriumi. Tačiau ryškiausi prisiminimai susiję su jiems tarnavusiu Protė, kilniu, protingu ir gražiu žmogumi, bei painiais rasistinės visuomenės santykiais.

 

 

Filmografija

2018 – High Life
2017 – Izabelė ir jos vyrai / Let the Sunshine In (Kino pavasaris)
2013 – Niekšai / Bastards (Kino pavasaris)
2009 – Balta medžiaga / White Material 
2008 – 35 taurelės romo / 35 Shots of Rum 
2004 – Įsibrovėlis / The Intruder
2002 – Penktadienio vakaras / Friday Night
2001 – Nemalonumai kiekvieną dieną / Trouble Every Day
1999 – Gražus darbas / Beau travail
1997 – Nanetė ir Bonis / Nenette and Boni
1994 – Aš nenoriu miego / I Can’t Sleep
1990 – Nebijau, nemirsiu / No Fear, No Die
1988 – Šokoladas / Chocolat