Grįžti atgal

Paryžietiškas auklėjimas

A Paris Education

Mes provinciales

2018 / Prancūzija / 137 min / N-13
6.2
Iš viso balsų: 19, vidurkis: 6.2
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Paryžietiškas auklėjimas on IMDb
Režisierius -

Jean Paul Civeyrac

Scenarijaus autoriai -

Jean-Paul Civeyrac

Aktoriai -

Andranic Manet, Corentin Fila, Gonzague van Bervesselès, Diane Rouxel, Jenna Thiam, Sophie Verbeeck, Charlotte van Bervesselès

Prodiuseriai -

Frédéric Nierdermayer, Michèle et laurent Pétin

Operatorius - Pierre-Hubert Martin
Montažas - Louise Narboni
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas - Les Films du Losange
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - prancūzų
Subtitrai - lietuvių, anglų

„Tai autobiografiškas režisieriaus meilės laiškas prancūzų Naujajai bangai ir kinui apskritai. Nespalvotas, nostalgiškas ir karčiai melancholiškas. Puota sinefilams.“ (G. Kukta)

 

Etienas atvyksta į Paryžių studijuoti kiną. Čia susipažįsta su bendrakursiu Žanu-Noeliu ir paslaptinguoju Matijasu, kuris, rodos, vienintelis tiksliai žino, ko nori. Taip vaikinas patenka į bohemos pasaulį. Intelektualūs vakarėliai, tiršti cigarečių dūmai, romantika ir nesibaigiančios diskusijos apie meną, filosofiją bei politiką, skambant Bacho ir Mahlerio muzikai, kuria tikrą paryžietišką dvasią. Tačiau ilgainiui idealizmą keičia liūdesys ir egzistencinis nerimas – kas laukia ateityje, ką veikti su gyvenimu?

Filmografija

2014 – Mano draugė Viktorija / My Friend Victoria

2010 – Merginos juodais drabužiais / Young Girls in Black

2005 – Per mišką / Through the Forest

2003 – Visi geri pažadai / All the Fine Promises

2001 – Nuolanki vyro meilė / Man’s Gentle Love

2001 – Dvasios / Spirits

2000 – Vieniši / The Lonely

1996 – Nei Ieva, nei Adomas / Neither Eve Nor Adam

1991 – Gyvenimas pagal Luką (trumpametražis) / Life According to Luc (short)