Grįžti atgal

Kleras

Clergy

Kler

2018 / Lenkija / 133 min / N-13
8.6
Iš viso balsų: 64, vidurkis: 8.6
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Kleras on IMDb
Režisierius -

Wojciech Smarzowski

Scenarijaus autoriai -

Wojciech Smarzowski, Wojciech Rzehak

Aktoriai -

Arkadiusz Jakubik, Robert Wieckiewicz, Jacek Braciak, Joanna Kulig, Janusz Gajos

Prodiuseriai -

Jacek Rzehak, Janusz Bogaczyk, Jerzy Dziegielewski, Wojciech Gostomczyk, Maciej Sojka

Operatorius - Tomasz Madejski
Montažas - Paweł Laskowski
Kompozitoriai - Mikołaj Trzaska
Pardavimo agentas -
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - lenkų
Subtitrai - lietuvių, anglų

„Savo kontroversiškumu ir drąsa pagarsėjęs lenkų režisierius Wojciechas Smarzowskis sugrįžta su dar vienu apnuoginančiu pasakojimu. Šįkart jo taikinyje – pedofilija ir korupcija Bažnyčios institucijoje. Žiūrovų skaičiaus rekordą savo šalyje sumušęs filmas padalijo visuomenę į dvi dalis.“ (M. Valiūnaitė)

 

Trys Katalikų bažnyčios kunigai – Lisovskis, Trybusas ir Kukula – kasmet susitinka pašvęsti – mat jie liko gyvi per nelaimę, įvykusią prieš keletą metų. Šių kunigų gyvenimas kupinas pakilimų ir nuopuolių. Lisovskis dirba miesto kurijoje ir svajoja apie karjerą Vatikane. Trybusas tarnauja vargingai kaimo bendruomenei ir vis labiau pasiduoda žmogiškoms silpnybėms. Geros širdies Kukula praranda parapijiečių pasitikėjimą per vieną naktį. Netrukus šių trijų dvasininkų keliai ir vėl susikirs.

Filmografija

2016 – Voluinė / Hatred (Kino pavasaris)

2014 ­– Stiprusis angelas / The Mighty Angel

2012 – Kelių policija / Traffic Department

2011 – Rožė / Rose

2009 – Blogi namai / The Dark House (Kino pavasaris)

2004 – Vestuvės / The Wedding (Kino pavasaris)