Grįžti atgal
Programa

Artimi priešai

Close Enemies

Frères ennemis

2018 / Prancūzija / 111 min / N-16
7.6
Iš viso balsų: 22, vidurkis: 7.6
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Artimi priešai on IMDb
Režisierius -

David Oelhoffen

Scenarijaus autoriai -

David Oelhoffen

Aktoriai -

Reda Kateb, Mathias Schoenaerts, Adel Bencherif, Sabrina Ouazani, Gwendolyn Gourvenec, Nicolas Giraud

Prodiuseriai -

Marc Du Pontavice

Operatorius -
Montažas - Anne-Sophie Bion
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas - Bac Films
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - prancūzų
Subtitrai - anglų, lietuvių

„Venecijos kino festivalyje pristatyta įtempta kriminalinė drama pirmiausia įsimena dėl pagrindinių aktorių dueto. Istorija apie priešingose barikadų pusėse atsidūrusius vaikystės draugus patiks šio žanro gerbėjams ir tiems, kurie mėgsta sudėtingų moralinių pasirinkimų istorijas.“ (G. Kukta)

 

Drisas (Reda Kateb) ir Manuelis (Matthias Schoenaerts) – vaikystės draugai. Gimę ir augę priemiestyje tarsi broliai, vaikinai ilgainiui pasuko skirtingais keliais. Manuelis įsitraukė į prekybą narkotikais, o Drisas užkopė iki kapitono pareigų elitinėje nacionalinėje brigadoje. Kada didžiausias Manuelio narkotikų sandėris žlunga, vyrų keliai ir vėl susikerta. Abu supranta, kad turi kliautis vienas kitu, jog išgyventų.

Filmografija

2014 – Toli nuo žmonių / Far From Men

2007 – Po tavęs / In Your Wake

2004 – Po mėlyna (trumpametražis) / Under the Blue (short)

2004 – Pastoliai (trumpametražis) / Scaffolding (short)

2001 – Be manęs (trumpametražis) / In My Absence (short)

1997 – Didysis sprogimas (trumpametražis) / Big Bang (short)

1996 – Siena (trumpametražis) / The Wall (short)