kovo 19 d. - balandžio 2 d.

Programa

Per vėlu mirti jaunam
Too Late To Die Young Tarde para morir joven
2018 Čilė, Brazilija, Argentina, Nyderlandai 110 min N-13
Filmas pridėtas

„Talentingos režisierės sukurti veikėjai be galo gyvi, o jų išgyvenimai – natūralūs gal todėl, kad į išskirtinio kolorito ir estetikos kadrus jie dulkėtais Andų kalnais atklysta iš filmų kūrėjos atsiminimų." (D. Raustytė)

 

1990 m. Čilėje įsigalioja demokratija. Keletas laisvės idėjos paveiktų šeimų Andų kalnų papėdėje pradeda civilizacijai nepaklūstantį gyvenimą. Kol komunos suaugusieji ruošiasi Naujiesiems metams, vaikai maudosi upėje ir laksto miškais. Galiausiai vidinės veikėjų dramos tampa menkniekiu prieš gamtos galią. Dominga Sotomayor tapo pirmąja moterimi, Lokarno kino festivalyje apdovanota už geriausią režisūrą. Autorė prisimena savo paauglystę panašioje menininkų bendruomenėje, kur jos alter ego Sofia patiria pirmąją meilę. Filmą prodiusavo juostos „Vadink mane savo vardu" prodiuseriai.

 

Filmografija

2016 – Laivai (trumpametražis) / Los barcos (short)

2014 – Jūra / Mar

2013 – Sala (trumpametražis) / La isla (short)

2012 – Ketvirtadienis iki sekmadienio / De jueves a domingo

2009 – Videožaidimas (trumpametražis) / Videojuego (short)

2008 – Pakalnė (trumpametražis) / La montaña (short)

2007 – Lapkritis (trumpametražis) / Noviembre (short)

2007 – Apačioje (trumpametražis) / Debajo (short)


7.5
Iš viso balsų: 21
Režisierius -

Dominga Sotomayor

Scenarijaus autoriai -

Dominga Sotomayor

Aktoriai -

Demian Hernández, Antar Machado, Magdalena Tótoro

Prodiuseriai -

Dominga Sotomayor, Omar Zúñiga, Rodrigo Teixeira

Operatorius - Inti Briones
Montažas - Catalina Marin
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas - Stray Dogs
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - ispanų
Subtitrai - anglų, lietuvių
Filmografija

2016 – Laivai (trumpametražis) / Los barcos (short)

2014 – Jūra / Mar

2013 – Sala (trumpametražis) / La isla (short)

2012 – Ketvirtadienis iki sekmadienio / De jueves a domingo

2009 – Videožaidimas (trumpametražis) / Videojuego (short)

2008 – Pakalnė (trumpametražis) / La montaña (short)

2007 – Lapkritis (trumpametražis) / Noviembre (short)

2007 – Apačioje (trumpametražis) / Debajo (short)


Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.