Grįžti atgal
Programa

Animus Animalis (istorija apie žmones, žvėris ir daiktus)

Animus Animalis (A story about People, Animals and Things)

Animus Animalis (istorija apie žmones, žvėris ir daiktus)

2018 / Lietuva / 70 min / N-13
9.3
Iš viso balsų: 27, vidurkis: 9.3
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Animus Animalis (istorija apie žmones, žvėris ir daiktus) on IMDb
Režisierius -

Aistė Žegulytė

Scenarijaus autoriai -

Aistė Žegulytė, Titas Laucius

Aktoriai -
Prodiuseriai -

Giedrė Burokaitė

Operatorius - Vytautas Katkus
Montažas - Mikas Žukauskas
Kompozitoriai - Gediminas Jakubka, Mindaugas Urbaitis
Pardavimo agentas -
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - lietuvių
Subtitrai - anglų

„Tiek trumpametražiai darbai, tiek šis ilgametražis debiutas, kurio premjera įvyko senas tradicijas turinčiame Leipcigo kino festivalyje, įrodo, kad lietuvių kine įsitvirtina savito braižo režisierė. Kantri, subtili, savito estetinio pojūčio, kalbanti vaizdais. Man šis filmas – kaip religinė misterija.“ (G. Kukta)

 

Taksidermistas, elnių augintojas ir zoologijos muziejaus darbuotojas gyvena aplinkoje, kurioje riba tarp gyvenimo ir mirties tapusi beveik nepastebima. Tai archajinis pasaulis, kuriame medžiojami net tik elniai, šernai, bet ir plastikiniai aligatorių manekenai. Kol pagamintos žvėrių iškamšos rungiasi dėl gyviausios pozos bei tikriausio žvilgsnio, žmogus vis bando sustabdyti laiką ir sugrąžinti gyvybę daiktams, kuriuose jos seniai nebėra.

Filmografija

2013 – Tapatumai (trumpametražis) / Identities (short) (Kino pavasaris)

2012 – Nikodemas (trumpametražis) / Nikodemas (short) (Kino pavasaris)

2012 – Škac! (trumpametražis) / Shoo! (short)

2011 – Šiaurės elegija (trumpametražis) / Nordic Elegy (short)

2011 – Lygumos (trumpametražis) / Flatlands (short)

2010 – Vita (trumpametražis) / Vita (short)