Grįžti atgal
Programa

Putino liudininkai

Putin's Witnesses

Svideteli Putina

2018 / Latvija, Šveicarija, Čekija / 102 min / N-16
10.0
Iš viso balsų: 6, vidurkis: 10.0
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Putino liudininkai on IMDb
FILMO SEANSAI
Uždaryti
Rodyti visus
Režisierius -

Vitaly Mansky

Scenarijaus autoriai -

Vitaly Mansky

Aktoriai -
Prodiuseriai -

Natalya Manskaya

Operatorius - Vitaly Mansky
Montažas - Gunta Ikere
Kompozitoriai - Karlis Auzans
Pardavimo agentas - Deckert Distribution GMBH
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - rusų
Subtitrai - anglų, lietuvių

„Tai nėra tiesiog dar vienas filmas apie Vladimirą Putiną, kokius įpratome matyti per televiziją – dažniausiai sukurtus vakariečių, su politologų komentarais, neva objektyvia tiesa. Priešingai, tai labai asmeniškas ir įžvalgus filmas, kur Boriso Jelcino žvilgsnis ar Putino mokytojos ašaros gali papasakoti daugiau nei šimtas TV laidų, knygų ir straipsnių apie Rusijos prezidentą.“ (G. Kukta)

 

Kaip atsitiko, kad iki tol mažai žinotas Vladimiras Putinas „pernakt“ tapo Rusijos prezidentu ir šalį valdo beveik du dešimtmečius? Dokumentininkas Vitalijus Manskis grįžta į lemtingus 2000-uosius, kai po netikėto Boriso Jelcino pasitraukimo jo įpėdinis Putinas ėmė siekti ilgalaikio šalies vadovo posto. Politiko komanda pasamdė Manskį, kad šis sukurtų dokumentinį filmą apie politinės karjeros siekiantį valdininką. Režisierius atsigręžia į tąkart užfiksuotą archyvinę medžiagą, kad iš naujos perspektyvos pažvelgtų į Putino eros pradžią.

Filmografija

2016 – Giminaičiai (dok. f.) / Close Relations (doc.) (Kino pavasaris)

2015 – Čia visad šviečia saulė (dok. f.) / Under the Sun (doc.) (Kino pavasaris)

2014 – Amžinoji šviesa (trumpametražis dok. f.) / The Eternal Light (short doc.)

2013 – Vamzdis (dok. f.) / Pipeline (doc.)

2011 – Tėvynė arba mirtis (dok. f.) / Motherland or Death (doc.)

2008 – Saulėtekis / Saulėlydis. Dalai Lama 14 (dok. f.) / Sunrise / Sunset. Dalai Lama 14 (doc.)

2008 – Nekaltybė (dok. f.) / Virginity (doc.)

2007 – Švelniųjų karštis: laukinis laukinis paplūdimys (dok. f.) / Tender's Heat. Wild Wild Beach (doc.)

2005 – Gagarino pionieriai (dok. f.) / Gagarin's Pioneers (doc.)

2002 – Brodvėjus. Juodoji jūra (dok. f.) / Broadway. Black Sea (doc.)

1999 – Asmeninės kronikos. Monologas (dok. f.) / Private Chronicles. Monologue (doc.)