Grįžti atgal

Vasara

Summer

Leto

2018 / Rusijos Federacija, Prancūzija / 126 min / N-13
8.8
Iš viso balsų: 173, vidurkis: 8.8
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Vasara on IMDb
Režisierius -

Kirill Serebrennikov

Scenarijaus autoriai -

Kirill Serebrennikov, Michael Idov, Lily Idova

Aktoriai -

Teo Yoo, Irina Strashenbaum, Roman Bilyk

Prodiuseriai -

Pavel Burya, Mikhail Finogenov, Murad Osmann, Georgy Chumburidze

Operatorius - Vladislav Opeliants
Montažas - Yurii Karih
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas - Charades
Platintojas - Kino Pavasaris Distribution
Gamybos kompanija -
Dialogai - rusų
Subtitrai - lietuvių

„Filmo įvykių fonas – „perestroikos“ išvakarės. Jauni, protingi, talentingi Rusijos žmonės Vakarus jaučia kaip vasaros nakties vėją prie jūros. Režisieriui puikiai pavyko materializuoti maištą, priartėti prie rusų rokenrolo šaknų ir prikelti „Kino“ bei Viktorą Cojų.“ (D. Raustytė)

Tik ką prasidėjusio 9 dešimtmečio vasarą, kai Leningrado pogrindyje griaudi roko muzika, susitinka trys žmonės. 19-metis, vėliau grupės „Kino“ lyderiu tapsiantis Viktoras Cojus, jo tuometinis stabas Maikas Naumenko („Zoopark“) ir jo gražuolė žmona Natalija Naumenko net neįtaria, kad ši vasara bus lemtinga, o jų draugystė, kaip ir jie patys, taps nemirštančia legenda. Vieno nemėgstamiausių Putino režisierių Kirilo Serebrenikovo istorija apie meilę Kanų kino festivalyje buvo apdovanota už geriausią garso takelį.

Filmografija

2016 – Mokinys / The Student (Kino pavasaris)

2012 – Išdavystė / Betrayal (Kino pavasaris)

2009 – Krevetės bučinys (trumpametražis) / Crush: 5 Love Stories (short)

2008 – Jurijaus diena / Yuri's Day

2006 – Vaidinant auką / Playing The Victim

2005 – Miegamojo istorijos / Bed Stories

2004 – Raginas / Ragin