Grįžti atgal
Programa

Manasis Godard'as

Redoubtable

Le Redoutable

2017 / Prancūzija / 107 min / N-13
8.3
Viso balsų: 119, vidurkis: 8.3
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Manasis Godard'as on IMDb
Režisierius - Michel Hazanavicius
Scenarijaus autoriai - Michel Hazanavicius
Aktoriai - Louis Garrel, Stacy Martin, Bérénice Bejo, Micha Lescot, Grégory Gadebois
Prodiuseriai - Michel Hazanavicius, Florence Gastauf, Riad Sattouf, Win Maw
Operatorius - Guillaume Schiffman
Montažas - Anne-Sophie Bion, Michel Hazanavicius
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas - Wild Bunch
Platintojas - Kino Pavasaris Distribution
Gamybos kompanija -
Dialogai - prancūzų, italų
Subtitrai - lietuvių

„Kaip ir „Oskaru“ apdovanotame filme „Artistas“, Michelis Hazanavicius daro, tai, kas jam sekasi geriausa — kuria dar vieną odę klasikiniam kinui — kaip niekad šmaikščią ir romantišką. Anne Wiazemsky memuarais „Po vienerių metų“ (Un an après) paremtame filme kiekvienas sinefilas jaus didelį malonumą atpažindamas galybę Naujosios bangos ir Godard’o kino tropų. Žvilgsnis į intymų genijaus asmeninį gyvenimą, kai pastarasis praėjus 50 m. kuria savo sekantį filmą, yra neabejotinai unikali patirtis.“ (A. Račaitytė)



1967-ųjų Paryžiuje svarbiausias savo kartos prancūzų kino režisierius Jeanas Lucas Godard’as filmuoja vieną garsiausių savo filmų „Kinė“ („La chinoise“). Jame vaidina jo dvidešimčia metų jaunesnė mylimoji Anne Wiazemsky. Jeanas Lucas ir Anne traukia vienas kitą it magnetai, laimingi ir įsimylėję jiedu susituokia. Tačiau jaunimo reakcijos po filmo pasirodymo pastūmėja Jeaną Lucą į sudėtingą savianalizės būseną. 1968-ųjų gegužės įvykiai tai tik dar labiau pakursto, ir menininką ištinka kūrybinė krizė. Giliai įsišakniję konfliktai ir nesusipratimai jį pakeis negrįžtamai. Tačiau revoliucingas, novatoriškas, destruktyvus, genialus Godard’as laikysis savo principų iš paskutiniųjų. 

 

Filmografija

2017 – Manasis Godard’as / Redoubtable
2014 – Ieškojimai / The Search
2011 – Artistas / The Artist
2009 – Agentas Nr. 117: pasiklydęs Rio / OSS 117: Lost in Rio
2006 – Agentas Nr. 117: Kairas, šnipų lizdas / OSS 117: Cairo, Nest of Spies
1999 – Mano draugai / Mes amis
1997 – Neprisijaukinęs sostinės (trumpametražis) / Echec au capital (short)