Grįžti atgal
Programa

Namė

Namme

2017 / Gruzija, Lietuva / 91 min / N-13
8.0
Viso balsų: 50, vidurkis: 8.0
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Režisierius - Zaza Khalvashi
Scenarijaus autoriai - Zaza Khalvashi
Aktoriai - Mariska Diasamidze, Aleko Abashidze, Ednar Bolkvadze, Roman Bolkvadze, Roin Surmanidze
Prodiuseriai - Sulkhan Turmanidze, Ieva Norvilienė
Operatorius - Giorgi Shvelidze
Montažas - Levan Kukhashvili
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas - Alpha Violet
Platintojas -
Gamybos kompanija - Tremora
Dialogai - gruzinų
Subtitrai - lietuvių, anglų
„Mistiškas, lyriškas ir vizualus filmas, kupinas poezijos, grožio, stebuklų, dainų ir garsų magiškame vandens ir ugnies pasaulyje. Užburiantį garso dizainą sukūrė lietuvis Jonas Maksvytis, dalyvaujant muzikantei Jurgai Šeduikytei.“ (E. Pukšta)

Ali šeima paveldėjo kilnią ir svarbią pareigą – prižiūrėti gydančiu vandeniu garsėjantį ežerą ir gydyti juo žmones. Trys vyresnieji sūnus skeptiškai žiūri į senas tradicijas ir tik jauniausioji dukra Namė pasisiūlo saugoti šventą vandenį. Ramiame, rūko apgaubtame kaime be pykčių sugyvena musulmonai, krikščionys ir netikintieji. Ypatingą ryšį su žuvimi užmezgusi Namė sutinka Merabą. Simpatijos ir artumas užlieja jųdviejų širdis. Tuo pačiu metu netoliese esančiame mieste prasideda triukšmingos hidroelektrinės statybos, galinčios neigiamai paveikti aplinką, gamtą ir jos išteklius. Lyg tyčia gydančių galių turinčio šaltinio vanduo išdžiūva. Tėvas Ali aiškiai žino: vanduo daugiau nebesugrįš be aukojimo ceremonijos.

Filmografija

2017 – Namė / Namme
2015 – Solomonas / Solomon
1996 – Gailestingumo psalmė / Miserere
1990 – Ten, kur aš gyvenu / There where I Live
1985 – Aidas (trumpametražis) / Echo (short)
1981 – Laikas (trumpametražis) / Time (short)