Grįžti atgal
Programa

Memuarai apie skausmą

Memoir of Pain

La douleur

2017 / Prancūzija / 127 min / N-13
8.1
Viso balsų: 97, vidurkis: 8.1
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Memuarai apie skausmą on IMDb
Režisierius - Emmanuel Finkiel
Scenarijaus autoriai - Emmanuel Finkiel
Aktoriai - Mélanie Thierry, Benoît Magimel, Benjamin Biolay, Shulamit Adar, Grégoire Leprince-Ringuet, Emmanuel Bourdieu
Prodiuseriai - Nathalie Vallet
Operatorius - Alexis Kavyrchine
Montažas - Sylvie Lager
Kompozitoriai - Nicolas Becker
Pardavimo agentas - Tf1 Studio
Platintojas - Kino Pavasaris Distribution
Gamybos kompanija -
Dialogai - prancūzų
Subtitrai - lietuvių

„Marguerite'os Duras kūryba turi unikalų muzikalumą, kuris kine, kaip ir garsiajame Alain Resnais filme „Hirošima, mano meile“ susijungęs su vaizdais įgauna nepaprastai įtaigią formą. „Memuarai apie skausmą“ Antrąjį pasaulinį karą perteikia ne iš įprastos mūšio ar jo aukų pusės, bet iš ne mažiau gilų skausmą belaukiant žinių iš artimųjų kentusių žmonių perspektyvos.“ (A. Račaitytė)


Pagal autobiografinį Marguerite Duras romaną „Skausmas“ sukurtas filmas nukelia į nacių okupuotą Prancūziją. Rašytojas Robert’as Antelme’as, svarbus Prancūzijos rezistencijos judėjimo dalyvis, areštuojamas ir išsiunčiamas į koncentracijos stovyklą. Jauna jo žmona, taip pat rašytoja ir pasipriešinimo organizacijos narė Marguerite, yra draskoma nerimo dėl neaiškaus jo likimo ir slaptų santykių su bendru draugu. Išgyvendama nepakeliamą laukimo skausmą Marguerite įsivelia į šiurpą keliantį romaną su vietiniu kolaborantu, tikėdamasi taip priartėti prie Robert’o.  Filmo režisierius, kurio seneliai buvo deportuoti Antrojo pasaulinio karo metais, kuria nepaprastai jautrią Duras romano ekranizaciją.

 

 

Filmografija

2017 – Memuarai apie skausmą / Memoir of Pain
2015 – Padorus žmogus / A Decent Man
2012 – Aš esu (dok. f.) / Je suis (doc.)
2008 – Niekur nepažadėta žemė / Nowhere Promised Land
2002 – Kastingas (dok. f.) / Casting (doc.)
1999 – Kelionės / Voyages
1997 – Ponia Žak Kanų promenadoje (trumpametražis) / Madame Jacques on the Croisette (short)