pavasaris

Programa

Dovlatovas
Dovlatov Dovlatov
2018 Rusijos Federacija, Lenkija, Serbija 126 min N-13
Filmas pridėtas

„Kas yra susipažinęs su Sergejaus Dovlatovo kūryba, šio filmo specialiai siūlyti ir nereikia. Tai lyriškas, melancholiškas kūrinys, pilnas puikių ir įdomių tylių pokalbių virtuvėse, uždaruose slaptuose vakarėliuose. Tiksliai perteikiamas to laikotarpio tragizmas, kai individas buvo niekas.“ (S. Lingevičiūtė)

 

Istorija nukelia į praėjusio amžiaus 8-ąjį dešimtmetį, tuometį Leningradą. Aprėpiamos šešios garsaus rašytojo Sergejaus Dovlatovo gyvenimo dienos. Rašytojas kartu su draugu Josifu Brodskiu bandė nepasiduoti sovietinei sistemai, nes nenorėjo paminti savo talento ir žmogiškojo orumo. Jiems beliko beviltiškai stebėti, kaip su jų draugais menininkais susidoroja komunistinės valdžios aparatas. Tačiau 1978 m., neapsikentęs valdžios persekiojimo, Dovlatovas emigravo į Vieną, po to – į JAV. Vėliau jis sulaukė pripažinimo, o jo kūrybą spausdino ir toks prestižinis žurnalas kaip „The New Yorker“.

Filmografija

2017 – Dovlatovas / Dovlatov
2015 – Po elektriniais debesimis / Under Electric Clouds
2011 – Iš Tokijo (trumpametražis) / From Tokyo (short)
2008 – Popierinis kareivis / Paper Soldier
2005 – Garpastum / Garpastum
2003 – Paskutinis traukinys / The Last Train


8.0
Iš viso balsų: 52
Režisierius - Aleksey German Jr.
Scenarijaus autoriai - Aleksey German Jr., Yulia Tupikina
Aktoriai - Milan Maric, Helena Sujecka, Danila Kozlovsky, Artur Beschastny, Anton Shagin
Prodiuseriai - Andrey Saveliev, Artem Vassiliev, Konstantin Ernst
Operatorius - Łukasz Żal
Montažas - Sergey Ivanov, Darya Gladysheva
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas - Alpha Violet
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - rusų
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija

2017 – Dovlatovas / Dovlatov
2015 – Po elektriniais debesimis / Under Electric Clouds
2011 – Iš Tokijo (trumpametražis) / From Tokyo (short)
2008 – Popierinis kareivis / Paper Soldier
2005 – Garpastum / Garpastum
2003 – Paskutinis traukinys / The Last Train


Taip pat gali patikti
Grūdas
2017 / Turkija, Vokietija, Prancūzija, Švedija, Kataras / rež. Semih Kaplanoğlu
Grain
Buğday
Dingimas
2017 / Iranas, Kataras / rež. Ali Asgari
Disappearance
Napadid shodan
Memuarai apie skausmą
2017 / Prancūzija / rež. Emmanuel Finkiel
Memoir of Pain
La douleur
Žiūrėk filmą namuose
Jūsų Vincentas
2017 / Lenkija, Jungtinė Karalystė / rež. Dorota Kobiela, Hugh Welchman
Loving Vincent
Žiūrėk filmą namuose
Napalmas
2017 / Prancūzija / rež. Claude Lanzmann
Napalm
Įkvėpimas
2017 / Ispanija / rež. Manuel Martín Cuenca
The Motive
El autor
Maria Callas: savais žodžiais
2017 / Prancūzija / rež. Tom Volf
Maria by Callas: In Her Own Words
Žiūrėk filmą namuose

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.