Grįžti atgal

Anos karas

Anna's War

2018 / Rusijos Federacija / 80 min / N-13
7.7
Iš viso balsų: 55, vidurkis: 7.7
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Režisierius - Aleksey Fedorchenko
Scenarijaus autoriai - Aleksey Fedorchenko, Nataliya Meshchaninova
Aktoriai - Marta Kozlova
Prodiuseriai - Artem Vasiliev, Andrey Saveliev, Maxim Lojevsky
Operatorius - Alisher Khamidkhodzhaev
Montažas - Pavel Khanyutin, Herve Schneid
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas - Media Luna New Films
Platintojas -
Gamybos kompanija - Metrafilms
Dialogai - vokiečių, ukrainiečių, rusų, anglų
Subtitrai - lietuvių, anglų
„Nė cento iš valstybės negavusi drama vaizduoja beprasmišką karą iš niekam nereikalingo vaiko perspektyvos. Bebaimės mergaitės išlikimas sukrečia ir sujaudina. Tai brandžiausias A. Fedorčenko kūrinys, kurio scenarijų jis rašė su „Vilties fabriko“ režisiere ir „Aritmijos“ scenariste N. Meščianinova.“ (E. Pukšta)

Anos tėvai buvo nužudyti per masinę žydų egzekuciją. Mergaitė išsigelbėjo tik per stebuklą, kai nuo kulkų savo kūnu ją uždengė mama. Vaikas paslapčia apsigyvena senos mokyklos palėpėje ir nenaudojamame kamine. Pasislėpusi Ana stebi karo tėkmę, Ukrainos kaimelio išlaisvinimą ir naujų okupantų įsiveržimą. Laikinajame prieglobstyje Ana susikuria prarastus namus, o jos draugais tampa katinas, pelė ir užklydę balandžiai. Mergaitė iš paskutiniųjų nepasiduoda badui, troškuliui ir šalčiui. Gražūs trumpos vaikystės prisiminimai neleidžia jai palūžti, nors ne vienas suaugęs panašiomis aplinkybėmis jau būtų seniai kapituliavęs. Ana stengiasi ištverti šį pragarą ir nugalėti asmeniniame kare prieš nematomą priešą.






Filmografija

2018 – Anos karas / Ana’s War
2017 – Kvėpavimas (trumpametražis) / Breathing (short)
2014 – Revoliucijos angelai / Angels of Revolution
2012 – Dieviškos pievų marių žmonos / Celestial Wives of Meadow Mari
2010 – Tylūs stebėtojai / Silent Souls
2007 – Geležinkelis / The Railway
2005 – Pirmieji Mėnulyje (dok. f.) / First on the Moon (doc.)

Taip pat gali patikti

REITINGAS8.1
0
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Čigonas
A Ciambra
REITINGAS8.9
0
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Tolumoje lojantys šunys
The Distant Barking of Dogs
REITINGAS8.9
0
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Gyvieji didvyriai
The Living Heroes
Gyvieji didvyriai
REITINGAS8.8
1
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Kapitonas
The Captain
Der Hauptmann
REITINGAS8.1
0
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Šešėliuose
In the Shadows
REITINGAS7.4
0
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Bokštas. Šviesi diena
Tower. A Bright Day
Wieza. Jasny dzien
REITINGAS7.2
1
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Žiemos broliai
Winter Brothers
Vinterbrødre
REITINGAS9.2
6
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Ką žmonės pasakys
What Will People Say
Hva vil folk si
REITINGAS7.2
0
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Tą naktį aš plaukiau
The Night I Swam
La nuit où j'ai nagé (Oyogisugita yoru)