kovo 19 d. - balandžio 2 d.

Programa

Anos karas
Anna's War Anna's War
2018 Rusijos Federacija 80 min N-13
Filmas pridėtas
„Nė cento iš valstybės negavusi drama vaizduoja beprasmišką karą iš niekam nereikalingo vaiko perspektyvos. Bebaimės mergaitės išlikimas sukrečia ir sujaudina. Tai brandžiausias A. Fedorčenko kūrinys, kurio scenarijų jis rašė su „Vilties fabriko“ režisiere ir „Aritmijos“ scenariste N. Meščianinova.“ (E. Pukšta)

Anos tėvai buvo nužudyti per masinę žydų egzekuciją. Mergaitė išsigelbėjo tik per stebuklą, kai nuo kulkų savo kūnu ją uždengė mama. Vaikas paslapčia apsigyvena senos mokyklos palėpėje ir nenaudojamame kamine. Pasislėpusi Ana stebi karo tėkmę, Ukrainos kaimelio išlaisvinimą ir naujų okupantų įsiveržimą. Laikinajame prieglobstyje Ana susikuria prarastus namus, o jos draugais tampa katinas, pelė ir užklydę balandžiai. Mergaitė iš paskutiniųjų nepasiduoda badui, troškuliui ir šalčiui. Gražūs trumpos vaikystės prisiminimai neleidžia jai palūžti, nors ne vienas suaugęs panašiomis aplinkybėmis jau būtų seniai kapituliavęs. Ana stengiasi ištverti šį pragarą ir nugalėti asmeniniame kare prieš nematomą priešą.






Filmografija

2018 – Anos karas / Ana’s War
2017 – Kvėpavimas (trumpametražis) / Breathing (short)
2014 – Revoliucijos angelai / Angels of Revolution
2012 – Dieviškos pievų marių žmonos / Celestial Wives of Meadow Mari
2010 – Tylūs stebėtojai / Silent Souls
2007 – Geležinkelis / The Railway
2005 – Pirmieji Mėnulyje (dok. f.) / First on the Moon (doc.)


7.7
Iš viso balsų: 55
Režisierius - Aleksey Fedorchenko
Scenarijaus autoriai - Aleksey Fedorchenko, Nataliya Meshchaninova
Aktoriai - Marta Kozlova
Prodiuseriai - Artem Vasiliev, Andrey Saveliev, Maxim Lojevsky
Operatorius - Alisher Khamidkhodzhaev
Montažas - Pavel Khanyutin, Herve Schneid
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas - Media Luna New Films
Platintojas -
Gamybos kompanija - Metrafilms
Dialogai - vokiečių, ukrainiečių, rusų, anglų
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija

2018 – Anos karas / Ana’s War
2017 – Kvėpavimas (trumpametražis) / Breathing (short)
2014 – Revoliucijos angelai / Angels of Revolution
2012 – Dieviškos pievų marių žmonos / Celestial Wives of Meadow Mari
2010 – Tylūs stebėtojai / Silent Souls
2007 – Geležinkelis / The Railway
2005 – Pirmieji Mėnulyje (dok. f.) / First on the Moon (doc.)


Taip pat gali patikti
Čigonas
2017 / Italija, Brazilija, Jungtinės Valstijos, Švedija, Vokietija, Prancūzija / rež. Jonas Carpignano
A Ciambra
Tolumoje lojantys šunys
2017 / Danija, Švedija, Suomija / rež. Simon Lereng Wilmont
The Distant Barking of Dogs
Gyvieji didvyriai
1959 / Lietuva / rež. Balys Bratkauskas, Vytautas Žalakevičius, Marijonas Giedrys, Arūnas Žebriūnas
The Living Heroes
Gyvieji didvyriai
Kapitonas
2017 / Vokietija, Prancūzija, Lenkija, Portugalija / rež. Robert Schwentke
The Captain
Der Hauptmann
Šešėliuose
2017 / Indija, Jungtinė Karalystė, Vokietija / rež. Dipesh Jain
In the Shadows
Bokštas. Šviesi diena
2017 / Lenkija / rež. Jagoda Szelc
Tower. A Bright Day
Wieza. Jasny dzien
Žiemos broliai
2017 / Danija, Islandija / rež. Hlynur Pálmason
Winter Brothers
Vinterbrødre
Ką žmonės pasakys
2017 / Norvegija, Vokietija, Švedija, Indija / rež. Iram Haq
What Will People Say
Hva vil folk si
Žiūrėk filmą namuose
Tą naktį aš plaukiau
2017 / Prancūzija, Japonija / rež. Damien Manivel, Kohei Igarashi
The Night I Swam
La nuit où j'ai nagé (Oyogisugita yoru)

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.