Grįžti atgal
Programa

Grūdas

Grain

Buğday

2017 / Turkija, Vokietija, Prancūzija, Švedija, Kataras / 127 min
7.5
Viso balsų: 76, vidurkis: 7.5
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Grūdas on IMDb
Režisierius - Semih Kaplanoğlu
Scenarijaus autoriai - Semih Kaplanoğlu, Leyla İpekçi
Aktoriai - Grigoriy Dobrygin, Jean-Marc Barr, Ermin Bravo, Cristina Flutur
Prodiuseriai - Semih Kaplanoğlu, Nadir Operli
Operatorius - Giles Nuttgens
Montažas - Ayhan Ergürsel, Semih Kaplanoğlu, Osman Bayraktaroglu
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas - The Match Factory
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - anglų
Subtitrai - lietuvių

„Žiūrėdamas „Grūdą“ pajunti, kaip labai kiną myli režisierius – 35 mm juostos magija, tobulos kompozicijos, dėmesys detalėms. Tačiau Semih Kaplanoğlu ne tik estetas, bet ir mąstytojas, besigilinantis į žmogaus dvasingumą ir etinius pasirinkimus, jų sąsajas su šiuolaikiniu kontekstu.“ (M. Valiūnaitė)

Netolimoje ateityje pasaulis kenčia nuo maisto stygiaus. Sėklų genetikas profesorius Erolas gyvena mieste, kurį supa magnetinės sienos, saugančios nuo įvairių tautybių imigrantų. Dėl nežinomų priežasčių miesto agrikultūrą siaubia genetikos krizė. Viename susitikimų Erolas išgirsta apie Cemilą Akmaną, kuris parašė disertaciją apie genetiškai modifikuotų sėklų krizę. Erolas pasiryžta kirsti sieną ir surasti paslaptį žinantį Cemilą. Profesorius viliasi rasti būdą, kaip išgelbėti žmoniją, bet ši kelionė pakeis viską, ką jis iki tol žinojo. Epiniame mokslinės fantastikos filme nagrinėjamos aktualios šiuolaikinio pasaulio problemos – pabėgėlių krizė, globalus atšilimas ir pan.

 

Filmografija

2017 – Grūdas / Grain
2013 – Medus / Honey
2008 – Pienas / Milk
2007 – Kiaušinis / Egg
2004 – Angelo nuopuolis / Angel's Fall
2001 – Toli nuo namų / Away from Home