Grįžti atgal
Programa

Dingimas

Disappearance

Napadid shodan

2017 / Iranas, Kataras / 89 min / N-13
7.8
Viso balsų: 32, vidurkis: 7.8
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Dingimas on IMDb
Režisierius - Ali Asgari
Scenarijaus autoriai - Ali Asgari, Farnoosh Samadi
Aktoriai - Nazanin Ahmadi, Pedram Ansari, Sadaf Asgari, Mohammad Heidari, Mohammad Kamal Alavi, Marjan Nekouei, Amirreza Ranjbaran
Prodiuseriai - Pouria Heidary Oureh, Ali Sadraie
Operatorius - Ashkan Ashkani
Montažas - Ehsan Vaseghi
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas - New Europe Film Sales
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - persų
Subtitrai - lietuvių, anglų

„Vienas ryškiausių Irano talentų A. Asgari pastaruosius 7 metus tyrinėja tautiečių savojo identiteto paieškas, nesusikalbėjimą su vyresniąja karta ir maištą. Per 20 apdovanojimų pelnęs trumpametražis „Daugiau nei dvi valandos“ įkvėpė režisierių pilnametražiam debiutui, kurio nerodys Irano kino teatrai.“ (E. Pukšta)

Žvarbi žiemos naktis šiuolaikiniame Teherane. Sara ir Hamedas desperatiškai ieško komplikuotos problemos sprendimo. Jie nebegali gaišti, tad važinėja po sostinės ligonines ir tikisi skubios pagalbos. Sarai reikia atlikti delikačią operaciją, bet ji nenori prisistatyti tikru vardu ir meluoja pamiršusi pasą. Hamedas prisistato mylimosios broliu, bet gydytojams to nepakanka ir jie reikalauja tėvų leidimo atlikti medicininę intervenciją. Ilgiausia naktis poros gyvenime virsta rimtu santykių išbandymu. Pasiklydę tarp konservatyvių tradicijų ir šiuolaikiškų geismų įsimylėjėliai neturi jokių kitų alternatyvų. Jiems būtina įtikinti medikus ir nuslėpti nuo tėvų bėdą.

 

Filmografija

2017 – Dingimas / Disappearance
2016 – Tame pačiame sode (trumpametražis) / In the Same Garden (short)
2016 – Tyla (trumpametražis) / The Silence (short)
2015 – Skausmas (trumpametražis) / The Pain (short)
2014 – Kūdikis (trumpametražis) / The Baby (short)
2013 – Daugiau nei dvi valandos (trumpametražis) / More Than Two Hours (short)
2012 – Barbė (trumpametražis) / Barbie (short)
2011 – Ne pati geriausia naktis numirti (trumpametražis) / Tonight Is Not a Good Night for Dying (short)