Grįžti atgal

Vadink mane savo vardu

Call Me by Your Name

2017 / Italija, Jungtinės Valstijos, Brazilija, Prancūzija / 130 min / N-16
9.1
Viso balsų: 412, vidurkis: 9.1
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Vadink mane savo vardu on IMDb
Režisierius - Luca Guadagnino
Scenarijaus autoriai - James Ivory
Aktoriai - Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel, Victoire Du Bois, Vanda Capriolo
Prodiuseriai - Luca Guadagnino, Emilie Georges, James Ivory, Marco Morabito, Howard Rosenman, Peter Spears, Rodrigo Teixeira
Operatorius - Sayombhu Mukdeeprom
Montažas - Walter Fasano
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas - Memento Films International (mfi), Sony Pictures Classics
Platintojas - Acme Film
Gamybos kompanija -
Dialogai - anglų, italų
Subtitrai - lietuvių, anglų

„Žavingame filme taikliai užčiuoptas jaunystės ilgesys ir sumišimas, kai tenka pažaboti išdidumą, nesaugumą ir nepasitikėjimą savimi. Tai dviejų aktorių, nepriekaištingos režisūros ir virtuozo operatoriaus meistrystės pavyzdys. Šis filmas negrįžtamai pakeis jūsų nuomonę apie persikus.“ (E. Pukšta)

Karšta 1983-iųjų vasara. 17-metis svajotojas Elijas tingiai leidžia dienas tėvų namuose Šiaurės Italijoje. Jis klausosi muzikos, groja pianinu, skaito knygas, žaidžia tinklinį, droviai flirtuoja su merginomis, nepraleidžia maudynių ir naktinių pramogų, kol į vilą šešioms savaitėms iš JAV atvyksta jaunas akademikas Oliveris. Jį kaip asistentą tyrimui apie graikų-romėnų kultūrą pasikviečia Elijo profesorius tėvas. Pasitikintis savimi išvaizdus žydų kilmės amerikietis stilingai rengiasi ir puikiai atrodo. Iš pradžių Elijas gan šaltai ir arogantiškai reaguoja į naują kaimyną, bet jau netrukus jie dviese važinėjasi dviračiais po apylinkes. Elijas nedrąsiai pradeda rodyti dėmesį spontaniškam 24-erių Oliveriui ir netrukus tarp jų įsiplieskia aistra.

Filmas apdovanotas „Oskaro“ premija už geriausią adaptuotą scenarijų, kurį parašė 89-erių britų veteranas Jamesas Ivory.

 

Filmografija

2017 – Vadink mane savo vardu / Call Me By Your Name
2015 – Didesni purslai / A Bigger Splash
2013 – Bertolucci apie Bertolucci (dok. f.) / Bertolucci on Bertolucci (doc.)
2009 – Aš esu meilė / I Am Love
2005 – Melissa P. / Melissa P.
2003 – Svajonių karta (dok. f.) / Mundo civilizado (doc.)
2002 – Tilda Swinton: meilės gamykla (trumpametražis dok. f.) / Tilda Swinton: The Love Factory (short doc.)
1999 – Personažai / The Protagonists