Programa





Kulinarija gali būti menu, todėl turi būti ir šio meno vertintojų. Dokumentinis filmas supažindina su penkiais „foodies“ – aukštosios virtuvės ekspertais, kuriems „Michelin“ gidas atstoja Bibliją. Penki ekspertai, penkios asmenybės su savita pasaulėžiūra ir skirtingu skoniu. Tarp jų – lietuvė Aistė Misevičiūtė, buvusi modelis, gyvenanti Prancūzijoje ir itin mėgstanti Japonijos virtuvę. Kiti ekspertai – JAV naftos bendrovės vadovas, linksmuolis iš anglų darbininkų klasės, pirmuosius žingsnius skonių pasaulyje daranti studentė iš Honkongo ir tėvų pinigus žarstantis jaunuolis. Vilniaus ir Honkongo daugiaaukščiai bei geriausių restoranų užkulisiai, vienišos kelionės per pusę Žemės rutulio ir triukšmingi maisto „blogerių“ susirinkimai, virtuvės šefų meilė ir neapykanta vertintojams, kurių neruošia joks pasaulio universitetas, kulinarijos mados ir (ne)tradiciniai patiekalai – šis filmas vienu metu yra sūrus ir saldus, sotus ir lengvas.