kovo 19 d. - balandžio 2 d.

Naujienos

„Kino pavasario“ žiūrovams – specialiai festivaliui sukurtas alus

Didžiausias Lietuvoje kino festivalis „Kino pavasaris“ ir „Raudonų plytų alaus dirbtuvės“ žiūrovams siūlo naujovę – specialiai festivaliui sukurtą alų „Išplautas kadras“. Begaminant jį, filmai buvo rodomi net... alaus mielėms.

Klaipėdoje pagamintas alus pristatytas trečiadienio vakarą Vilniuje, kino teatre „Forum Cinemas Vingis“. Renginio dalyviai turėjo išskirtinę progą pamatyti vieną laukiamiausių festivalio filmų – „Oskarui“ nominuotą juodąją komediją „Šiuolaikiniai žvėrys“ („Wild Tales“).

„Išplauto kadro“ alaus kiekis – ribotas, pagaminta vienintelė jo partija. Gėrimo paragauti bus galima „Kino pavasario“ metu – specialiame bare, įrengtame „Forum Cinemas Vingis“ kino teatre Vilniuje. Taip pat – „Gero alaus“ parduotuvėse bei kitose vietose, kur prekiaujama „Raudonų plytų alaus dirbtuvių“ alumi.

Skonis – lengvai saldus

„Išplautas kadras“ yra tamsus, sodrios rusvos spalvos alus, brandintas su skrudintais žemės riešutais. Jį gaminant naudoti keturi salyklai – tarp jų karamelinis, šokoladinis ir angliškas rudasis dėl to gėrimas turi švelnų degintą skonį.

Kūrėjai užtikrina, kad „Išplautas kadras“ mėgautis kinu netrukdys – jo stiprumas tik 4,2 proc., alus bus pardavinėjamas mažuose 0,33 litro talpos buteliuose ir pilstomas iš statinių baruose.

Įdomu tai, kad kinas tiesiogine žodžio prasme prisidėjo prie „Išplauto kadro“ gamybos proceso. „Prieš suleisdami alų į brandinimo talpas jam rodėme specialius filmus: juodai baltus, stop-motion stilistikos trumpametražius apie mieles. Šie filmai taip pat buvo kurti būtent „Išplautam kadrui“. Alaus mielės – gyvi organizmai, reaguojančios į aplinką. Esame tikri, kad filmai padarė šį gėrimą dar tinkamesnį prie gero kino“, – teigia „Raudonų plytų alaus dirbtuvių“ aludaris Andrius Bagdzevičius.

Festivalyje dėmesys ne tik kino, bet ir maisto gurmanams

„Žiūrint dešimtis festivalio filmų kartais reikia ir užvalgyti, todėl šiemet daug dėmesio skiriame ne tik kino, bet ir maisto gurmanams. „Kino pavasaryje“ bus atskira kulinarinių filmų programa, žiūrovus kviesime į gurmaniškas festivalio vakarienes. Džiaugiamės, kad galime pristatyti ir festivalio alų. Tikimės, kad jis paskatins žmones dar labiau aptarti matytus filmus, būti kartu ne tik per seansus, bet ir po jų“, – sako Algirdas Ramaška, „Kino pavasario“ vykdomasis direktorius.

Šiemet 20-ąjį kartą vyksiantis „Kino pavasaris“ prasidės kovo 19-ąją ir truks iki balandžio 2 d. Festivalis vyks Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Nuotraukos - Roberto Daskevičiaus, Gyčio Matiuko ir Justės Urbonavičiūtė.

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.